Uz kurieni dosies Latvijas tūristi 2017. gadā

© Foto : Petr KratochvilBagāžas iekraušana. Foto no arhīva
Bagāžas iekraušana. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieaug Latvijas iedzīvotāju interese par ceļojumiem uz Grieķiju, Itāliju un Melnkalni.

Rīga, 24. decembris — Sputnik. Palielinās Latvijas ceļotāju interese par braucieniem uz Sicīliju, Krētu un Melnkalni, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ATLA) viceprezidente un "Amadeus Latvia" valdes locekle Kitija Tigule.

Туристы в Латвии - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem patīk ceļot

Viņa sacīja, ka ļoti stabila Latvijas tūrisma niša ir čarterreisi, kuros tiek meklēti arvien jauni tūrisma piedāvājumi. Šā gada vasarā pieprasītāko valstu topā ierindojās Grieķija un tās salas, piemēram, pieaug interese par Krētu, kā arī Itālija, kurā populāri ir apmeklēt Sicīliju. Pieprasījuma pieaugums ir skaidrojams ar to, ka šīs Vidusjūras reģiona valstis tika uzskatītas par drošiem galamērķiem. Tāpat pieaug interese par ceļojumiem uz Melnkalni.

Tigule sacīja, ka šogad ziemas periodā populāras ir Kanāriju salas un arvien pieprasītāka kļūst arī Taizeme. Vienlaikus viņa piebilda, ka Kanāriju salas atrodas tālāk un ir dārgākas nekā, piemēram, tradicionālie kūrorta galamērķi Turcija un Ēģipte. Līdz ar to ceļotāju segments, kurš var atļauties doties uz Kanāriju salām, sašaurinās.

Ужин в кафе Риги - Sputnik Latvija
Ciemos uz Rīgu: labs tūrists - dāsns tūrists

Viņa atzina, ka ceļojumi uz Kanāriju salām šogad ir kļuvuši dārgāki nekā pērn, kas saistīts ar Turcijas tirgus aizvēršanos un problēmām Ēģiptē, kamdēļ pieaudzis pieprasījums pēc ceļojumiem uz Kanāriju salām. "Tie [Turcija un Ēģipte] bija galamērķi, kuri piesaistīja lielāko Latvijas tūristu skaitu. Šai masai kaut kur bija jāpaliek. Turklāt ne jau mēs vienīgie ziemas laikā lidojām uz Ēģipti! Tas bija liels tirgus arī Vācijai, Lielbritānijai, Itālijai, Krievijai. Visa šī masa ir pārgājusi uz Kanāriju salām, jo klimata ziņā jau nav īstu alternatīvu. Viss, kas ir tālāk, ir vēl dārgāks," — skaidroja Tigule.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991. gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem saskaņā ar likumiem un asociācijas statūtiem izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

Ziņu lente
0