Kravas prāmji no Ventspils dosies uz Beļģijas un Lielbritānijas ostām

© Wikipedia / AlgirdasVentspils. Foto no arhīva
Ventspils. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Janvārī Ventspils brīvostas termināla uz Beļģiju un Lielbritāniju sāks darbu regulārā kuģošanas līnija.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Janvārī kuģošanas kompānija "Swedish Orient Line" atvērs jaunu regulāru kuģošanas līniju ro-ro kravām no Ventspils uz Zēbruges ostu Beļģijā un Tilburi ostu Lielbritānijā, ziņa aģentūra LETA, atsaucoties uz Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāju Ingu Ieviņu.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļu pārvadāto kravu apjoms samazinājies par 15,6%

Kuģošanas kompānija šodien oficiāli paziņojusi par saviem plāniem atvērt jaunu kuģošanas līniju starp Latviju, Beļģiju un Apvienoto Karalisti. Latvijā kā sadarbības partneris izvēlēta Ventspils osta. Jaunās līnijas kuģi tiks apkalpoti "Noord Natie Ventspils Terminals" terminālī, kur ir visa nepieciešamā infrastruktūra un pieredze ro-ro kravu apkalpošanā, skaidroja Ieviņa.

Kuģis no Ventspils uz Zēbrugi un Tilburi dosies reizi nedēļā, sākot no janvāra otrās puses. Jaunajā līnijā varēs pārvadāt treilerus, konteinerus un citas kravas uz ritošā sastāva.

Kā norādīja Ieviņa, jau 90.gadu vidū Ventspils brīvostas valde nolēma sākt darbu pie ostas kravu diversifikācijas, lai mazinātu atkarību no tradicionāli ostā visvairāk pārvadātajām beramkravām un lejamkravām. Tika pieņemts lēmums būvēt jaunu universālo kravu termināli, kas apkalpotu ro-ro kravas, konteinerkravas, un refrižeratorkravas. 2000. gadā terminālis tika uzbūvēts un nodots nomā kompānijai "Noord Natie Ventspils Terminals". Ventspils brīvostas pārvalde izbūvēja prāmju piestātnes, kraušanas laukumus un termināļu ēkas kravas un pasažieru apkalpošanai, kas pavēra iespēju Ventspilī attīstīt prāmju satiksmi.

Dzelzceļš. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nākamgad Rīgā sāks atsavināt "Rail Baltica" izbūvei nepieciešamos nekustamos īpašumus

Jau ziņots, ka prāmju operators "Stena Line" no 2017. gada palielinās reisu skaitu no Ventspils uz Nīneshamnes ostu Zviedrijā līdz 12 reizēm nedēļā, tādējādi pozicionējot Ventspils ostu kā vārtus uz Skandināviju. Kā skaidroja Ventspils brīvostas pārvalde, jauna regulārā kuģošanas līnija Centrāleiropas virzienā ir nozīmīgs servisa papildinājums ne vien ostai un uzņēmumam "Noord Natie Ventspils Terminals", bet arī Ventspils un visas Ziemeļkurzemes reģiona industriālajiem uzņēmumiem, kuriem regulārs un drošs produkcijas eksports ir būtiska biznesa sastāvdaļa, kā arī iespēja jaunu transporta koridoru attīstībai.

Ziņu lente
0