Vācijā aizturēts Turcijas pilsonis

© TOBIAS SCHWARZ / AFPPolicijas mašīna Berlīnē
Policijas mašīna Berlīnē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcijas pilsonis tiek turēts aizdomās par to, ka vācis informāciju par Vācijā dzīvojošajiem kurdiem.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Vācijas pilsētā Hamburgā ir aizturēts Turcijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par Vācijas lielās kurdu kopienas izspiegošanu Ankaras uzdevumā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Vācijas federālās prokuratūras sniegto informāciju.

31 gadus vecais Turcijas pilsonis tiek turēts aizdomās par to, ka Turcijas slepenā dienesta uzdevumā vācis "informāciju par Vācijā dzīvojošo kurdu dzīvesvietām, personas datiem un politisko darbību, kā arī par kurdu organizācijām", teikts prokuratūras paziņojumā.

Irākas karavīri un kurdu spēki sāk operāciju Mosulas dienvidos un austrumos. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Irākas kurdi lūdz Krievijas militāro un humanitāro palīdzību

Aizdomās turētais ceturtdien tika aizturēts, bet piektdien stājās tiesneša priekšā un tika paturēts apcietinājumā, piebilda prokuratūra.

30 gadus ilgais konflikts starp Turciju un kurdu partizāniem ir pastiprinājies, kopš pērn izjuka trausls pamiers starp abām pusēm.

Svētdien Stambulā 44 cilvēki tika nogalināti teroraktā, par kuru uzņēmās atbildību kurdu kaujinieki.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir apsūdzējis Vāciju patvēruma došanā "teroristiem", jo Berlīne nav atbildējusi uz pieprasījumiem izdot personas, kas tiek turētas aizdomās par līdzdalību Turcijā jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājumā.

Vācijas turku diaspora ir lielākā pasaulē. Tajā ir trīs miljoni cilvēku, starp kuriem ir gan Erdogana valdības atbalstītāji, gan tās kritizētāji.

Ziņu lente
0