Lembergs: Latvijai nav savas ārpolitikas

© Foto : ventspils.lv / Oskars JūraVentspils mērs Aivars Lembergs. Foto no arhīva
Ventspils mērs Aivars Lembergs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda savu viedokli par ģeopolitiku, Krievijas un Latvijas attiecībām, kā arī ārlietu ministra Edgara Rinkēviča talantiem.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Savas domas par Krievijas, Latvijas un rietumvalstu attiecībām Ventspils mērs Aivars Lembergs pastāstīja radio Baltkom ēterā.

Pēc viņa domām, Latvija ir tikai vidutājs starp Rietumiem un Krieviju, — Lembergs uzskata, ka Latvijai nav savas ārpolitikas un tāds jēdziens, kā Latvijas un Krievijas attiecības, nepastāv — tagad viss ir atkarīgs no tā, vai izdosies atrisināt krīzi Ukrainā.

Заседание кабинета министров - Sputnik Latvija
Kas velk dibenā Latvijas valdību
Pie tam viņš pavēstīja, ka Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam nav reāla iespaida uz valsts ārpolitiku.

"Nav jēgas, adrese nav īstā. Viņš vienkārši var dzērumā nepareizi atstāstīt, sajaukt to, kas viņam teikts vakar. To es saku bez pārmetuma. Tā ir realitāte, ar ko jārēķinās. Viņš nav ārpolitikas boss," — teica Lembergs.

Arī iepriekš Ventspils mērs ir skarbi kritizējis Latvijas Ārlietu ministrijas vadītāja rīcību. Šī gada augustā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, satiksmes ministrs Uldis Augulis un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs piedalījās neformālā apspriedē ar Krievijas valdības vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču. Pēc tās Rinkēvičs pieprasīja politiķu paskaidrojumus. Lembergs atzīmēja, ka Latvijas budžets būtu lielāks, ja nevaldītu krīze Krievijas un rietumvalstu attiecībās. Viņš pajautāja, vai, pēc Rinkēviča domām, ministri nav tikšanās laikā pārdevuši dzimteni.

Ziņu lente
0