NEPLP vadītāja noliedza informāciju par krievvalodīgā kanāla izveidošanu

© CC BY-ND 2.0 / DavidTelevīzijas programmu noskatīšanās. Foto no arhīva
Televīzijas programmu noskatīšanās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā nav plānots izveidot atsevišķu televīzijas kanālu krievvalodīgajai auditorijai, pavēstīja Aija Duļevska.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja Aija Duļevska noliedza, ka tiktu veidoti plāni televīzijas un radio kanāla izveidei Latvijā krievu valodā.

Прямой эфир на телеканале Россия - Sputnik Latvija
Latviešus ieinteresējuši Krievijas telekanāli

"Jauna kanāla krievu valodā nebūs. LTV7 žurnālistu veidotie raidījumi krievu valodā tiks publicēti internetā. Tā būs platforma, kas apvienos LTV7 un radio stacijas "Doma laukums" programmas. Minētā platforma parādīsies 2018. gadā," — pastāstīja Duļevska radio Baltkom ēterā.

Viņa piekrita, ka tamlīdzīga interneta platforma nav principiāli jauns pasākums, jo pašlaik jau darbojas Latvijas radio un televīzijas apvienotais portāls — lsm.lv.

Duļevska piebilda, ka vienlaikus krievvalodīgās platformas izveidei plānots atvēlēt ievērojamus līdzekļus.

"Nevaru precīzi pateikt, kādi tieši līdzekļi tiks piešķirti šim nolūkam, taču domāju, ka aptuveni divi miljoni," — savu viedokli pauda NEPLP vadītāja.

Aija Duļevska izteica iespēju, ka līdz ar jaunās platformas izveidi no ētera varētu pazust LTV7 krievvalodīgās programmas.

"LTV7 programmas no ētera pāries internetā, jo kanāls strauji zaudē auditoriju. Pašlaik tā veido tikai 2%, salīdzinājumā ar agrākajiem 3-4%," — atzīmēja Duļevska.

Ziņu lente
0