Krievijas Aizsardzības ministrija: video par Krievijas bumbvedējiem Alepo uzņēmuši kaujinieki

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasAlepo dienvidrietumi. Foto no arhīva
Alepo dienvidrietumi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas militārās amatpersonas informē par kaujinieku televīzijas uzņemšanas grupām Sīrijā.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Visas inscenētās ainas Alepo, tostarp arī filmas par "Krievijas bumbvedējiem un apšaušanām" uzņēmušas speciālas teroristu uzņemšanas grupas, informēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Visi paziņojumi no rietumu augstajām tribīnēm ar atsaucēm uz "aktīvistu ziņojumiem", kā arī "kino" par tā saucamajiem "Krievijas bumbvedēju uzlidojumiem", "apšaušanām" un citas inscenētas ainas veido speciālas kaujinieku uzņemšanas grupas," — pavēstījis Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Par to, kāpēc daži mediji tos pieņēma ar lielāko prieku un bez pārbaudēm, jājautā viņiem," — Konašenkova teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Krievijas AM pārstāvis ieteica neticēt teroristu propagandai.

Alepo vēsturiskais centrs pēc atbrīvošanas no kaujiniekiem. Drona uzņēmumi - Sputnik Latvija
Video
Alepo vēsturiskais centrs pēc atbrīvošanas no kaujiniekiem. Drona uzņēmumi

Igors Konašenkovs uzsvēra, ka viņš pieminējis tikai faktus, ko pašlaik fiksē gan Krievijas Samierināšanās centra virsnieki, gan mediju pārstāvji, pie tam lielākā daļa to starpā ir rietumvalstu plašsaziņas līdzekļi, piebilda amatpersona.

"Mūsu rietumvalstu kolēģiem nevajadzētu kārtējo reizi vingrināties apvērst visu kājām gaisā, maldinot pasaules sabiedrību," — viņš norādīja.

Humānās palīdzības gaidās

Visi Krievijas aicinājumi Rietumiem un starptautiskajām organizācijām nosūtīt solīto humāno palīdzību civiliedzīvotājiem, kas pametuši Alepo, ir palikuši bez atbildes, atgādināja Konašenkovs.

"Uz visiem mūsu aicinājumiem rietumvalstu kolēģiem un starptautiskajām organizācijām nosūtīt solīto humāno palīdzību mierīgajiem iedzīvotājiem, kuri izkļuvuši no teroristu anklāva Alepo, joprojām neesam saņēmuši atbildi," — paziņoja Krievijas AM pārstāvis.

Viņš pavēstīja, ka palīdzības vietā nācies saskarties ar klusēšanu vai atrunām par apdraudējumu.

Alepo pilsēta Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rietumvalstis draud ar sankcijām pret Sīrijas prezidenta piekritējiem

"Neskatoties uz to, ka iepriekš, sūtot palīdzību teroristu kontrolētajiem austrumu rajoniem Alepo, nevienu Londonā, Parīzē, Berlīnē un Vašingtonā nez kāpec nebiedēja nekādas briesmas," — piebilda Konašenkovs.

Pēdējos mēnešos situācija Alepo ir būtiski saasinājusies, pilsētā un tās apkaimē rit smagas kaujas. Pie "Džabhat an Nusras" piederošie teroristiskie grupējumi ("Haraket Nur ed Din az Zinki" un "Ahrar aš Šam") tur gūstā tūkstošiem civiliedzīvotāju pilsētas austrumu kvartālos un aptur jebkādus viņu mēģinājumus pamest pilsētu pa armijas izveidotajiem humānajiem koridoriem.

Vakar tika sniegta informācija, ka Sīrijas valdības karaspēks padzinis kaujiniekus no Alepo austrumu kvartāliem. Uzsākta pazemes komunikāciju tīrīšana.

Ziņu lente
0