Bašars Asads paudis viedokli par ISIS kaujinieku uzbrukumu Palmīrai

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasSīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva
Sīrijas prezidents Bašars Asads. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas prezidents Bašars Asads paskaidrojis, ka "Islāma valsts" kaujinieku uzbrukums Palmīrai saistīts ar Alepo ieņemšanu, ko veicis valdības karaspēks.

RĪGA, 14. decembris — Sputnik. Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku uzbrukums Palmīrai ir atbilde Sīrijas karaspēka panākumiem Alepo, paziņojis Sīrijas prezidents Bašars Asads intervijā telekanālam RT.

"Ja paskatīsieties uz uzbrukuma laiku, tas ir saistīts ar notikumiem Alepo. Tā ir atbilde notiekošajam Alepo, Sīrijas armijas panākumiem, un viņi vēlas sabojāt uzvaru Alepo un vienlaikus novērst Sīrijas armijas uzmanību no Alepo, lai pavērstu to uz Palmīras pusi," — paskaidroja Sīrijas valsts vadītājs.

Sīrijas armija ieņēmusi Alepo austrumu rajonos - Sputnik Latvija
Sīrijas armija ieņēmusi Alepo austrumu rajonus

Iepriekš Sīrijas armija devās uzbrukumā Alepo austrumu rajoniem, ko kontrolēja kaujinieki. Krievijas Karojošo pušu samierināšanas centrs otrdien informēja, ka Sīrijas valdība kontrolē vairāk nekā 98% Alepo teritorijas, tātad teritorija, ko kaujinieki kontrolē pilsētas austrumu kvartālos, nepārsniedz trīs kvadrātkilometrus.

Krievijas Samierināšanas centrs informēja, ka kaujinieki uz Palmīru nosūtījuši ievērojamus spēkus no Rakas, kur pagājušonedēļ ASV un starptautiskās koalīcijas kontrolētie grupējumi pārtrauca aktīvu karadarbību pret teroristiem. Lielas ISIS kaujinieku grupas un kara tehnika uz Palmīru tika pārsviesta arī no Deir ez Zoras rajona.

Ziņu lente
0