Politika

Klintone aicina pievērst uzmanību safabricēto ziņu epidēmijai

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Pāriet pie mediju bankasХиллари Клинтон на заседании лидеров экономик АТЭС
Хиллари Клинтон на заседании лидеров экономик АТЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairākas nedēļas pirms un pēc vēlēšanām sociālajos tīklos publicēts liels skaits safabricētu ziņu, kas veltītas vēlēšanām ASV. Daži eksperti uzskata, ka tieši pret Klintoni vērstās safabricētās ziņas veicinājušas viņas sakāvi vēlēšanās.

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Neseno ASV prezidenta vēlēšanu demokrātu kandidāte Hilarija Klintone ceturtdien brīdinājusi par safabricēto ziņu izplatīšanos, nodēvējot to par epidēmiju, kuras sekas, diemžēl, jūtamas reālajā dzīvē, informē RIA Novosti.

Vairākas nedēļas pirms un pēc vēlēšanām sociālajos tīklos publicēts liels skaits safabricētu ziņu, kas veltītas vēlēšanām ASV. Daži eksperti uzskata, ka tieši pret Klintoni vērstās safabricētās ziņas veicinājušas viņas sakāvi vēlēšanās.

Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sieviete, kura apsūdzējusi Trampu izvarošanā, atsaukusi savu prasību

"Es gribētu īstumā pieminēt vienu apdraudējumu, kam vajadzētu satraukt visus amerikāņus, republikāņus, demokrātus, bezpartejiskos un it īpaši mūsu Kongresa deputātus: pēdējā gada laikā sociālos tīklus ir pārņēmusi kaitīgu safabricētu ziņu un viltus propagandas epidēmija," – Klintones teikto citēja avīze Washington Post

Klintone vēlēšanās smagi zaudēja republikānim Donaldam Trampam, un daudzi Trampa kritiķi uzskata, ka vēlēšanu iznākumu ietekmējušas arī safabricētās ziņas, kas vēlēšanu kampaņas laikā izplatījās sociālajā tīklā "Facebook" un citos sociālajos medijos.

Vašingtonā šonedēļ kāds bruņots vīrietis iebruka picērijā, jo bija izlasījis safabricētas ziņas, ka picērija "Comet Ping Pong" bijusi iejaukta pedofilijas tīklā, kas saistīts ar Klintoni un kādu viņas padomnieku.

Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Atkal Kremļa roka: Klintones atbalstītāji tur FIB aizdomās par sakariem ar Maskavu

"Tagad skaidrs, ka tā dēvētajām safabricētajām ziņām var būt sekas īstajā dzīvē. Runa nav par politiku vai piederību partijai. Apdraudētas ir dzīvības," – likumdevējiem Kongresā norādīja Klintone.

Viņa asi nosodīja "ļaunprātīgu melīgu ziņu epidēmiju un propagandu, kas pēdējā gada laikā pārpludinājusi sociālos medijus".

Klintone uzsvēra, ka šī problēma jārisina nekavējoties.

Klintonei šī bija tikai otrā publiskā uzstāšanās pēc sakāves prezidenta vēlēšanās.

Ziņu lente
0