"Rassija, Rassija": "Dinamo Rīga" fani sašutuši par igauņu līdzjutēju uzvedību

© Foto : dinamorigaХоккейный клуб «Динамо» Рига
Хоккейный клуб «Динамо» Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas "Dinamo" bija spiesta divas mājas spēles pret komandām no Krievijas aizvadīt Tallinā, taču igauņu līdzjutēji nolēmuši atbalstīt "Metalurgu" un "Traktoru".

RĪGA, 9. decembris – Sputnik. Rīgas "Dinamo" aizvadīja divas spēles pret Krievijas "Metalurgu" un "Traktoru" arēnā Tondiraba Jaahall Tallinā. Tomēr igauņu publika nav uzņēmusi rīdziniekus tik draudzīgi, kā viņi cerējuši. Par saviem iespaidiem līdzjutēji stāsta lapā Pēda Latvijā tīklā Facebook.

Latvijas komanda nevarēja organizēt mājas spēles "Arēnā Rīga", jo tur pašlaik notiek pasaules čempionāts florbolā.

Tomēr Tallinā rīdzinieki sapratuši, ka lielākā daļa līdzjutēju atbalstījuši komandas no Krievijas.

"Braucot uz Igauniju neviens nevarēja iedomāties, kas sagaidīs spēlētājus, fanus un komandas vadību Tallinā", — stāsta līdzjutēji.

Viņi raksta, ka Tondiraba Jaahall hallē Tallinā līdzjutēji varējuši nopirkt tikai Krievijas un Igaunijas karogus, un uz jautājumiem par to, kāpēc nav pieejami Latvijas karogi, pārdevēji atbildējuši, ka tie Igaunijā nav vajadzīgi.

"Rodas jautājums, mēs esam Baltijas valstis, vienojušies Baltijas ceļa roku rokā un citos pasākumos, atbraucot Latvijas komandai, pa mūsējo komandu (ieskaitot fanu klubu) bļauj ap 200 cilvēkiem, atlikušie 5 500 cilvēki kliedz saukļus "Rassija, Rassija" vai "Šaibu, Šaibu" (ortogrāfija saglabāta – red.)," – aculiecinieka teikto citē Pēda Latvijā.

155-мм гаубица M777 - Sputnik Latvija
Aukstais karš un hokejs: Kanādas prese raksta par bataljonu Latvijā

Līdzjutējs sūdzējās par to, ka igauņu atbalsts komandām no Krievijas demonstrēts pat sporta arēnas ekrānos spēles pārtraukumu laikā.

"Reklāmas pauzē izklaidējoša pasākumā kāds Igaunijas zēns "Niklass" uz jautājumu par, kuru komandu tu atdod savu balsi, atbildēja "Traktor" (komanda no Čeļabinskas – red.), un visa zāle aplaudēja un izplūda lielās ovācijas,"- viņš stāsta.

Atzīmēsim, ka mājas spēles, ko "Dinamo" aizvadījusi Tallinā, beidzās ar sakāvi no "Traktora" ar rezultātu 2:4 un uzvaru pār Čeļabinskas "Metalurgu" ar rezultātu 4:3.

Ziņu lente
0