Pasmaidiet – jūs uzņem fotoradars

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasNovērošanas kamera. Foto no arhīva
Novērošanas kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc diviem gadiem uz Latvijas ceļiem tiks uzstādīti 100 fotoradari. Pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas domām, tie būtiski uzlabos ceļu satiksmes drošību.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Līdz 2018.gada beigām Latvijā darbosies 100 stacionārie fotoradari, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas sniegto informāciju.

Patlaban Latvijā darbojas pirmajā un otrajā kārtā uzstādītie 40 fotoradari. Savukārt 2017.gadā, īstenojot projekta trešo kārtu, plānots uzstādīt vēl 20 stacionāros fotoradarus.

Kopš to uzstādīšanas sākuma elektroniskās iekārtas palīdzējušas fiksēt gandrīz 123 000 pārkāpumus, par ko piemēroti naudas sodi teju 4,3 miljonu eiro apmērā.

Plaukti veikalā ar alkoholiskajiem dzērieniem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Čečenijā slēgti visi veikali, kas nodarbojušies ar alkohola tirdzniecību

Tiesa, sabiedrības attieksme pret radariem ir visai noliedzoša — acīmredzot tā ir pietiekami bagāta, spriekš CSDD loceklis Jānis Golubevs, vēsta portāls LSM.

Fotoradari tiek uzstādīti īpaši bīstamos ceļa posmos, ņemot vērā CSN statistiku. Pirms tehnikas uzstādīšanas konkrētās vietas tiek saskaņotas ar Valsts policiju, Rīgas domes Satiksmes departamentu, kā arī uzņēmumu Latvijas Valsts ceļi, kas apkalpo un attīsta valsts ceļu tīklu.
Īpašas informācjas zīmes uz ceļiem brīdina vadītājus par to, ka viņus "pieskata" radari un ir jāievēro ātruma ierobežojumu režīms.

Ziņu lente
0