Futbola klubs "Skonto" meklē investorus Krievijā

© Foto : www.facebook.com / SKONTO Football ClubFutbola klubs "Skonto". Foto no arhīva
Futbola klubs Skonto. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Futbola klubu "Skonto" pasludināja par maksātnespējīgu, taču klubs vēl cer atjaunot maksātspēju.

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien futbola klubu "Skonto" pasludināja par maksātnespējīgu, ziņo aģentūra LETA.

Par maksātnespējas administratoru iecelts Valdis Levkāns.

"Skonto" gan cer ar stratēģiskā investora piesaisti ātri atjaunot maksātspēju un pieteikties nākamās sezonas Latvijas pirmās līgas turnīram, aģentūrai LETA pastāstīja kluba pārstāve Dace Grīnberga.

"Mums ir stratēģiskais investors, kurš vēl nav paspējis investēt klubā. Arī maksātnespējas procesā pastāv iespēja panākt izlīgumu. Valdes loceklis (Vladimirs Koļesņičenko) jau ir devies uz Maskavu, lai tiktos ar šo investoru. Pēc līdzekļu ieguldīšanas grasāmies atgūt maksātspēju," — stāstīja Grīnberga.

Līdz ar maksātspējas atjaunošanu "Skonto" pieteiksies dalībai "komanda.lv" pirmās līgas turnīrā.

"Maksātnespējas process kluba jaunatnes akadēmiju neskar. Klubam nav nekādu īpašumu, nekas nepieder. Ir parādnieki. Patlaban notiek sarunas ar kreditoriem. No ieguldītajiem līdzekļiem varēsim segt saistības ar kreditoriem,"

Испанские болельщицы перед перед началом игры сборных Италия - Испания - Sputnik Latvija
Spānijas slepenais futbola finansējums
atzīmēja Grīnberga.

"Skonto" komanda februārī nesaņēma licenci dalībai virslīgas čempionātā. Vēlāk tai ļāva startēt pirmās līgas turnīrā, tomēr vienībai tika likts informēt par parādsaistību dzēšanu.

"Skonto" aizvadītajā sezonā ieņēma astoto vietu pirmās līgas turnīrā. Tiesa, par parādsaistību neizpildi klubam tika atņemti astoņi kopvērtējuma punkti.

Aizvadītājā sezonā Latvijas titulētākais klubs pārsvarā spēlēja ar savas jaunatnes akadēmijas futbolistiem, kā arī vienībai palīdzēja pieredzējušie Vits Rimkus un Andrejs Perepļotkins, kurš gan sezonas vidū pārgāja uz "Jelgavu".

"Skonto" komanda valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četras reizes pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

 

Ziņu lente
0