Brexit var izmaksāt Latvijai 56 miljonus eiro gadā

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasBrexit. Foto no arhīva
Brexit. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija plāno piedalīties pārrunās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, lai aizsargātu Lielbritānijā dzīvojošo tautiešu intereses un nepazaudētu pārāk lielus ES līdzekļus.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Latvija izstrādājusi vairākus iespējamos scenārijus, kuros aprakstītas sekas, ko varētu nest Lielbritānijas izstāšanās no ES. Ticamākais no tiem liecina, ka Latvijai pieejamo ES līdzekļu apmērs 2019. un 2020. gadā varētu vidēji samazināties par 52-56 miljoniem eiro gadā.

ES valstu karogi - Sputnik Latvija
Verhofstads par Putinu, Trampu un Erdoganu

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē paziņoja, ka Latvija ir izstrādājusi nacionālo viedokli par valsts interesēm pārrunām ar Lielbritāniju par izstāšanos no ES. Viņš atzīmēja, ka nākamgad šis viedoklis, domājams, tiks precizēts vismaz trīs vai četras reizes atbilstoši dialogam ar Lielbritāniju.

Ministrs atzīmēja, ka pārrunās ar Lielbritāniju ir jāņem vērā Latvijas intereses un jācenšas saglabāt tuvas attiecības dažādās jomās.

Viens no galvenajiem pārrunu jautājumiem būs Lielbritānijā dzīvojošo tautiešu statuss, un Latvija centīsies to saglabāt, uzsvēra Rinkēvičs.

Iepriekš Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis paziņoja, ka Brexit sekas no Eiropas Savienības ekonomikas viedokļa būs ļoti nopietnas, ES IKP var samazināties par 0,2-0,4%.

Ziņu lente
0