Viedoklis

Sputnik Latvija laiž klajā projektu par latviešiem Krievijā

© Sputnik/Igor MaidenSibirija
Sibirija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reportāžas par latviešu tautiešu dzīvi Krievijā, ceļa piezīmes, iespaidi un fotogrāfijas ceļojuma gaitā tiks publicētas īpašā Sputnik Latvija vietnes sadaļā ru.sputniknewslv.com.

RĪGA, 23.novembris- Sputnik. Ziņu un Radio aģentūra Sputnik Latvija sputniknewslv.com laiž klajā jaunu projektu par latviešiem Krievijā "Naivie ceļotāji: no Rīgas uz Sibīriju". 25. novembrī trīs latviešu blogeri Valentīns Rožencovs, Aleksejs Stetjuha un Roberts Vīcups dosies ceļojumā no Rīgas uz Sibīriju, lai apmeklēt kādreizējos tautiešus no Latvijas, kuri nu jau vairāk nekā gadsimtu dzīvo Sibīrijā — Smoļenskā, Ufā, Omskas apgabalā un Krasnojarskas novadā.

Aleksejs Stetjuha, Valentīns Rožnecovs un Roberts Vīlups (no kreisās uz labo) - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Naivie ceļotāji" no Rīgas uz Sibīriju: kurp, kāpēc un pie kā

Ceļojuma laikā blogeri apstāsies Maskavā, lai aprunātos ar Krievijā dzīvojošiem slaveniem latviešiem. Reportāžas par latviešu tautiešu dzīvi Krievijā, ceļa piezīmes, iespaidi un fotogrāfijas ceļojuma gaitā tiks publicētas īpašā Sputnik Latvija vietnes sadaļā ru.sputniknewslv.com. Tiešās translācijas tiks veiktas resursa Facebook lapā.

Aleksejs Stetjuha projektu komentēja tā: "Mēs brauksim trijatā. Divi krievi un latvietis. Katram no mums ir savs viedoklis par vēsturi. Savs viedoklis vienam par otru un sava taisnība.

Roberts Vīcups norādījis: "Es brīvprātīgi braucu turp, uz kurieni izsūtīja manu vectēvu. Braucu pie latviešiem, kuri tur palikuši. Es braucu pie patiesības. Fotogrāfijas valodai nav melīgu intonāciju. Tā ļauj būt maksimāli objektīvam"

Sputnik Latvija sputniknewslv.com sāka darbu valstī 2016. gada februārī.Aģentūra veido informatīvu portālu latviešu un krievu valodās un radio resursu. Sputnik Latvija ru.sputniknewslv.com atbalsta starptautiskā ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu.

Ziņu lente
0