Protesta akcijas izkliedēšanai Dakotā policija izmantojusi asaru gāzi un ūdensmetējus

© Sputnik / Taras Litvinenko / Pāriet pie mediju bankasПодготовка газопровода к зимнему сезону в Крыму
Подготовка газопровода к зимнему сезону в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protestos pret naftas cauruļvada celtniecību svētdienas vakarā sākušās nekārtības, kurās iesaistījušies aptuveni 400 cilvēki. Policijas sadursmēs ar akcijas dalībniekiem aizturēts viens cilvēks.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Dakotas policija izmantojusi asaru gāzi un ūdensmetējus, lai izkliedētu akcijas dalībniekus, kuri protestēja pret naftas cauruļvada celtniecību, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla NBC sniegtajām ziņām.

Telekanāls pavēstījis, ka svētdienas vakarā sākušās nekārtības, kurās iesaistījušies aptuveni 400 cilvēki. Policija informējusi, ka kārtības sargi izmantojuši asaru gāzi, ūdensmetējus un gumijas lodes, jo daži akcijas dalībnieki gatavojušies uzbrukt varas iestāžu pārstāvju ķēdei.

Nafta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Naftas cena būtiski pieaug pēc Krievijas un Saūda Arābijas vienošanās

Ziņots, ka policijas sadursmēs ar akcijas dalībniekiem aizturēts viens cilvēks. Apgabala šerifa ofiss raksturoja akciju kā dumpi, kura dalībnieki izturējušies ļoti agresīvi.

Naftas cauruļvadu slānekļa naftas transportēšanai no Ziemeļdakotas štata uz Ilinoisu plānots uzbūvēt līdz 2016. gada beigām. Septembra beigās Kanādas un ASV ziemeļu daļas pamatiedzīvotāju pārstāvji parakstīja vienošanos par kopīgu cīņu pret objekta celtniecību, vēstot par apdraudējumu, ko tas nes apkārtējai videi.

Iepriekš kompānijas Energy Transfer Partners vadītāja Kelsija Vorena pavēstīja, ka naftas vada Dakota Access maršruts netiks grozīts, neraugoties uz protestiem.

Kopš augusta policija ir aizturējusi vairāk nekā 470 protestu dalībniekus. Aktīvisti informē par policijas spēka pārliecīgu pielietošanu un rasistisku attieksmi. Policisti un štata varas iestādes noraida apsūdzības vardarbībā un ziņo, ka protesti kaitē vietējai faunai, piemēram, bizonu populācijai.

Ziņu lente
0