Politika

Merkele gatava balotēties ceturtajam termiņam

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDФедеральный канцлер Германии Ангела Меркель
Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka savu lēmumu Merkele pavēstījusi, uzstājoties savas partijas – Kristīgi demokrātiskās savienības prezidija slēgtajā sēdē Berlīnē.

RĪGA, 21. novembris – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele pavēstījusi, ka ir gatava ceturto reizi balotēties kancleres postenim, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru DPA.

Informācijas avoti ziņo, ka savu lēmumu Merkele pavēstījusi, uzstājoties savas partijas – Kristīgi demokrātiskās savienības prezidija slēgtajā sēdē Berlīnē.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Berlīnē: Merkeles partijas noriets

Iepriekš Merkele paskaidroja, ka uz jautājumu par balotēšanos viņa atbildēs "piemērotā brīdī, kas vēl nav pienācis". Taču politiķis no viņas partijas Norberts Retgens intervijā CNN pastāstījis, ka Merkele, iespējams, balotēsies kancleres postenim, lai turpinātu darbu jau ceturto termiņu.

Merkele ir Vācijas federālā kanclere kopš 2005. gada. Pirms viņas četrus termiņus pie varas atradies tikai Helmuts Kols, kurš vadīja valsti no 1982. līdz 1998. gg.

Pie tam sabiedriskā viedokļa izpētes institūta Emnid organizētās aptaujas rezultāti liecina, ka 55% vāciešu vēlas, lai Merkele turpinātu darbu kanclera postenī, bet 39% pret to iebilst.

Berlīnes parlamenta vēlēšanās septembrī Merkeles partija demonstrēja sliktāko rezultātu visu partiju vidū. Pie tam zināmus panākumus visā valstī guva labējie politiskie spēki.

Ziņu lente
0