Igaunijas jaunā valdība vēlas saglabāt krievu valodu skolās

© Sputnik / Oksana DzadanMācību gada sākums skolāls. Foto no arhīva
Mācību gada sākums skolāls. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas jaunā valdība veicinās krievu valodas saglabāšanu valsts skolās, paziņojis Centra partijas vicepriekšsēdētājs Mihails Kilverts.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Igaunijas jaunā valdība veicinās krievu valodas saglabāšanu valsts skolās, — Centra partijas vicepriekšsēdētāja Mihaila Kilverta teikto citē Sputnik Igaunija

"Igauņu valodu iespējams sekmīgi apgūt arī gadījumā, ja (skolās — red.) saglabāsies lielākās daļas priekšmetu apmācība krievu valodā. Mums izdevies pārliecināt koalīcijas partnerus par to, ka šāda iespēja ir jānodrošina," — paziņojis Kilverts.

Sestdien Centra partija, kas aizstāv Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju intereses, izvirzīja partijas līderi Jiri Ratasu valsts premjerministra postenim. 

Rīgas 13. vidusskola. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Skolu pāreja uz latviešu apmācību valodu – laika jautājums

Iepriekš ziņots, ka koalīciju veidojošās Igaunijas Sociāldemokrātiskās partijas (SDE), Centra partijas, "Tēvzemes" un "Res Publica" savienības (IRL) vadītāji kārtējā apspriedē pārrunājuši arī tā saucamo krievu jautājumu, kas tika atzīts par visai sarežģītu. 

7. novembrī Igaunijas parlamentā tika ierosināts balsojums par neuzticības izteikšanu premjerministram. Ministru kabineta vadītājs to noraidīja. Rezultātā piecu parlamenta frakciju priekšsēdētāji izteica viņam ultimātu: Reivasam ir jāatkāpjas no posteņa labprātīgi, pretējā gadījumā šo frakciju deputāti atbalstīs neuzticības votumu.

Tā kā ultimāta termiņa noslēgumā premjers atteicās demisionēt, parlamenta deputāti nobalsoja par neuzticības izteikšanu valdības vadītājam.

Ziņu lente
0