Limā turpinās Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības organizācijas samits

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta Vladimira Putina darba vizīte. Foto no arhīva
Krievijas prezidenta Vladimira Putina darba vizīte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Peru galvaspilsētā pasaules valstu līderi apspriedīs Āzijas un Klusā okeāna reģiona tirdzniecības un ekonomiskās attīstības jautājumus. Samitā ieradies arī Krievijas valsts vadītājs Vladimirs Putins.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Krievijas prezidents ieradies Limā divu dienu vizītē, lai piedalītos Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības organizācijas samitā, informē RIA Novosti.

Первое рабочее заседание глав делегаций государств-участников Группы двадцати. - Sputnik Latvija
Ķīnā darbu sācis G20 samits

Krievijas valsts vadītājs piedalīsies samita darba sēdēs un vairākās divpusējās pārrunās, tostarp arī ar Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) vadītāju Sji Dziņpinu un Japānas premjerministru Sindzo Abe.

Iespējams, notiks Putina tikšanās ar Baraku Obamu, kurš noslēdz darbu ASV prezidenta postenī. Putinam ieplānotas arī tikšanās ar Vjetnamas, Filipīnu un Peru prezidentiem.

Protesti pret Obamu un TTIP

Samita priekšvakarā dažādu sabiedrisko organizāciju dalībnieki organizējuši Peru protesta akcijas pret ASV prezidenta Baraka Obamas vizīti valstī un Peru līdzdalību Klusā Okeāna partnerības līgumā (TTP).

"TTP sagrauj valsts ekonomiku, kaitē tiesībām uz darbu, privatizē teritoriju un apgrūtina piekļuvi pamata veselības aprūpei," — informēja Peru kreisās sociālistiskās kustības vadītājs Martins Herra.

Šī gada februārī vairākas valstis parakstīja ASV sagatavoto TTP līgumu par brīvās tirdzniecības zonu Āzijas un Klusā okeāna reģionā. To starpā ir ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Singapūra, Malaizija, Bruneja, Vjetnama, Japāna, Meksika, Čīle un Peru. Vienošanās sagatavošana un parakstīšana kļuva par prezidenta Obamas administrācijas Āzijā īstenotās politikas galvenajiem elementiem. Donalds Tramps savas vēlēšanu kampaņas gaitā vairākkārt apšaubīja TTP nepieciešamību.

ES karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Virkne ES valstu plāno izveidot aliansi, kas pretosies stingras taupības politikai
Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības organizācija (Asia-Pacific Economic Cooperation Forum) ir starpvalstu forums, kas izveidots ar mērķi veicināt ekonomisko izaugsmi, sadarbību, tirdzniecību un investīcijas Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

Organizācijas dalībvalstu iedzīvotāju skaits sasniedz 2,8 miljardus.

Tās dalībnieku kopējais IKP veido 59% no visas pasaules valstu kopējā IKP un 49% starptautiskās tirdzniecības apgrozījuma. Organizācijas ekonomiskās zonas attīstība patlaban ir dinamiskākā pasaulē.

Organizācijas samits Limā sākās vakar, 19. novembrī un noslēgsies šodien.

Ziņu lente
0