Igaunijas un Latvijas prezidenti apsprieduši Trampu un ASV saistības NATO ietvaros

© Foto, Toms Kalniņš, Office of the President of the Republic of LatviaВстреча президента Латвии Раймондса Вейониса с президентом Эстонии Керсти Кальюлайд
Встреча президента Латвии Раймондса Вейониса с президентом Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikšanās gaitā Latvijas un Igaunijas valstu vadītāji Raimonds Vējonis un Kersti Kaljulaida apsprieduši sadarbību ar Trampa administrāciju un pauduši cerību par starptautisko saistību ievērošanu no ASV puses.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis darba vizītes laikā Tallinā apspriedis ar Igaunijas valsts vadītāju Kersti Kaljulaidu divpusējās attiecības un starptautiskos jautājumus, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz BNS.

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд на пресс-конференции в Риге - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidente apmeklēs Krieviju, ja saņems NATO sabiedroto piekrišanu

Valstu vadītāji vienojušies stiprināt valstu ekonomisko sadarbību. Šajā jautājumā tika uzsvērts, ka Igaunijā atvērtā Latvijas uzņēmuma Latvijas Finieris rūpnīca pierāda, ka investīciju projekti lielā mērā veicina abu kaimiņvalstu savstarpējo praktisko sadarbību. 

Tikšanās laikā Igaunijas un Latvijas līderi veltīja uzmanību sadarbības izveidei ar ASV ievēlētā prezidenta Donalda Trampa jauno administrāciju. Vējonis un Kaljulaida atzīmēja, ka būtu pāragri prognozēt, kā veidosies Baltijas un citu Eiropas valstu attiecības ar jauno ASV prezidentu Donaldu Trampu, taču pauda cerību, ka ASV pildīs savas starptautiskās saistības.

"Šovasar samitā Varšavā pieņemtie lēmumi par daudznacionālo NATO bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā ļauj uzturēt ciešu pārliecību par to, ka globālās drošības nostiprināšana joprojām būs viena no ASV prioritātēm," – norādīja Vējonis.

Igaunijas un Latvijas vadītāji apsprieda arī valstu sadarbību drošības nostiprināšanas jomā NATO ietvaros. Viņi uzsvēra, ka alianses dalībvalstīm ir jāpalielina aizsardzībai atvēlētie izdevumi līdz 2% IKP, kā to pieprasa Ziemeļatlantijas alianse.

Ziņu lente
0