Politika

Latvijas Ārlietu ministrija un airBaltic palīdz ietaupīt tūristiem no Baltkrievijas

© Sputnik / Sergey MelkonovСнегопад в Риге
Снегопад в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viesiem no Baltkrievijas dāvāta iespēja neapmaksāt konsulārās nodevas par Latvijas vīzas noformēšanu.

RĪGA, 15. novembris — Sputnik. Tūristi no Baltkrievijas var neapmaksāt konsulāro nodevu par Latvijas vīzas noformēšanu. Šāda iespēja dāvāta no šodienas līdz 2017. gada 14. janvārim, ja viņi ieradīsies Rīgā ar aviokompānijas airBaltic reisu un apmetīsies jebkurā viesnīcā vismaz uz divām naktīm. Šādu informāciju Sputnik Baltkrievija saņēma Latvijas vēstniecībā Minskā.

Akciju Baltkrievijas tūristiem organizē Latvijas Ārlietu ministrija un nacionālā aviokompānija airBaltic.

"Tā ir nebijusi Latvijas ĀM un aviokompānijas airBaltic akcija. Saskaņā ar tās noteikumiem, visiem tūristiem no Baltkrievijas, kuri apmeklē Latviju no šodienas līdz 14. janvārim, nav jānomaksā konsulārā nodeva par vīzu, ja viņi vismaz 2 naktis pavada viesnīcā un uzrāda airBaltic biļeti," – paskaidroja vēstniecība.

Dzeloņstieple. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vēl viens žogs: Latvija plāno norobežoties no Baltkrievijas

Konsulārā nodeva Baltkrievijas pilsoņiem par Latvijas vīzas noformēšanu sastāda 60 eiro. Lidojums maršrutā Minska – Rīga – Minska pašlaik izmaksā aptuveni 150 eiro.

Lai saņemtu bezmaksas vīzu, jāiegādājas biļete no Minskas uz Rīgu (un atpakaļ) ar izlidošanas datumu laikā no 15. novembra līdz 15. janvārim airBaltic reisiem (ВТ413 un ВТ412), jārezervē viesnīca Latvijā vismaz divām naktīm un jāiesniedz dokumenti Latvijas vēstniecībā Minskā.

Informācija par akciju sniegta Minskā 10. novembrī Latvijas un Baltkrievijas tūrisma biznesa foruma ietvaros.

Ziņu lente
0