Profesors, kurš prognozējis Trampa uzvaru, pareģojis viņam impīčmentu

© AP Photo / John Locher Donalds Tramps. Foto no arhīva
Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Profesors uzskata, ka Trampa kolēģi no Republikāņu partijas var saukt viņu pie atbildības, bet pats jaunievēlētais prezidents var pieļaut kļūdu, kas varētu dod iemeslu pieprasīt viņa impīčmentu.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Vašingtonas universitātes profesors Alans Lihtmans — viens no nedaudziem, kuri prognozēja Donalda Trampa uzvaru vēlēšanās 8. novembrī, izdarījis vēl vienu pareģojumu — ka jaunajam ASV prezidentam draud impīčments. Par to raksta The Washington Post.

Дональд Трамп победитель президентских гонок в США - Sputnik Latvija
Politika
ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Donalds Tramps

Laikraksts norāda, ka vēl pirms balsošanas dienas profesors Lihtmans bija pārliecināts, ka Tramps uzvarēs vēlēšanās. Viņa uzskati balstās uz viedokļa, ka valsts iedzīvotāji neapmierināti ar to politiku, ko īsteno Demokrātu partijas politiķi.

Zinātnieks pastāstīja, ka viņš izmanto prognozēšanas sistēmu, kas balstās uz "vēsturiskām atslēgām"."Atslēgas" ir marķieri, kas ļauj noteikt, kurā pusē nosvērsies svaru kausi balsošanas dienā. Lihtmans apgalvoja, ka "atslēgas" norādīja uz Trampa uzvaru 8. novembrī.

Tagad profesors pareģojis, ka Trampam var draudēt impīčments. Pie atbildības jauno ASV prezidentu var saukt kongresmeņi-republikāņi, kuri vēlas strādāt ar Maiku Pensu, jo vairāk uzticas viņam.

"Šīs pareģojums nebalstās uz "atslēgu" sistēmas, tas ir tikai mana priekšnojauta. Republikāņi nevēlas redzēt Trampu, kā prezidentu, jo nespēj kontrolēt viņu. Viņš ir nepareģojams. Viņi dod priekšroku Pensam — viņš absolūti prognozējams un konservatīvs un republikāņi var kontrolēt viņu," — teica Lihtmans.

Turklāt profesors paudis pārliecību, ka Tramps dos pamatu pieprasīt viņa impīčmentu tāpēc, ka viņš darīs kaut ko tādu, kas varētu apdraudēt nacionālo drošību, vai tāpēc, ka viņš rīkosies, vadoties no savām biznesa interesēm.

Ziņu lente
0