Latvija un Krievija vienojas par kravu un pasažieru autopārvadājumiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tuvākajā laikā no Rēzeknes uz Pleskavu un Sebežu sāks brauc Latvijas pārvadātāja autobusi, bet starp Rīgu un Sanktpēterburgu var būt organizēts tiešais reiss.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Jauktās Latvijas — Krievijas komisijas kārtējā sēde starptautisko pārvadājumu jautājumos notikusi Rīgā 10. un 11. novembrī, ziņo federālā aģentūra Rosavtotrans.

Krievija un Latvija sarunājušas kravu pārvadājumu atļauju kvotu 2017. gadam, teikts Rosavtotransa ziņojumā.

airBaltic kompānijas stjuarte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
airBaltic plāno atklāt tiešo reisu starp Rīgu un Kazaņu

Lai nodrošinātu abu valstu pārvadātāju nepārtrauktu darbu, delegācijas noteikušas pagaidu atļauju kvotu nākamajam gadam — 100 tūkstoši divpusējo un tranzīta kravas pārvadājumu un 4 tūkstoši atļauju, kuras ir derīgas divpusējām un tranzīta kravu pārvadājumiem uz / no trešajām valstīm.

Latvija nodos 5 tūkst. divpusējo un tranzīta atļaujas kravu pārvadāšanai, un līdz novembra beigām puses apmainīsies ar 500 atļaujām, derīgām divpusējām un tranzīta kravu pārvadājumiem uz / no trešajām valstīm.

Abas puses atzīmēja, ka pasažieru pārvadājumi tiek veikti bez jebkāda veida pārkāpumiem. Latvijas pārstāvji apstiprinājuši, ka tuvākajā laikā Latvijas pārvadātājs sāks strādāt saskaņotos maršrutos Pleskava — Rēzekne un Sebeža — Rēzeknē. Turklāt no pārvadātājiem tika saņemts pieteikums maršruta Rīga — Sanktpēterburga organizēšanai.

Ziņojumā arī teikts, ka pēc Latvijas delegācijas lūguma tiks izskatīts jautājums par atļaujas termiņa pagarināšanu sekojošo pasažieru regulāro starptautisko maršrutu veikšanai: Rīga — Maskava, Rīga — Daugavpils — Rēzekne — Maskava un Rīga — Aizkraukle — Jēkabpils — Rēzekne — Maskava.

Ziņu lente
0