Ilze Cīrule sniegusi komentārus par reformām VID

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto no arhīva
Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunā VID ģenerāldirektore pozitīvi novērtējusi iestādē sāktās reformas, taču uzsvēra, ka tās jāpaātrina.

RĪGA, 11. novembris — Sputnik. Jau patlaban daudzas lietas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir guvušas pareizu ievirzi. Problēma varētu būt tajā, ka šīs lietas nevirzās uz priekšu pietiekami ātri un pietiekami efektīvi, intervijā aģentūrai LETA sacīja jaunieceltā VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Здание Службы государственных доходов - Sputnik Latvija
VID vadītājas amatā iecelta Ilze Cīrule

Sākto reformu virziens ir pareizs, un VID jau ir paveicis daudz labu lietu, par kurām sabiedrība nav pietiekami informēta, uzskata Cīrule. Tāpēc viens no viņas uzdevumiem būs nodrošināt, lai publiskajā telpā izskanētu visa informācija par dienestā notiekošo.

Jaunā VID ģenerāldirektore pauda uzskatu, ka ir jārunā regulāri "par visu to, kas VID ir labs, kas ir izdarīts, kādā veidā uzņēmumiem vai privātpersonām ir atvieglota dzīve."

Ja reformu īstenošanā tiks iesaistīts pēc iespējas lielāks skaits VID darbinieku, tās ritēs sekmīgāk, uzsvēra Cīrule. Lai reformas VID noritētu ātrāk, ir jāsaprot, vai VID darbiniekiem ir pieejams pietiekami daudz informācijas, vai visās izmaiņu jomās ir nozīmēti atbildīgie.

"Darbiniekiem jāsaprot, kādi rezultāti būs viņu ieguldījumam un kādi ieguvumi būs viņiem personīgi," — sacīja Cīrule.

Valdība 8.novembrī Ilzi Cīruli apstiprināja VID ģenerāldirektora amatā. Viņa amata pienākumus sāks pildīt no 14.novembra.

Ziņu lente
0