Krievija plāno pārvadāt kravas automašīnas prāmjos apkārt Polijai

CC BY 2.0 / Moacir de Sa Pereira / Паром Silja Symphony компанииTallink Silja
Паром Silja Symphony компанииTallink Silja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Transporta ministrija apspriežas ar lielo prāmju operatoru DFDS (Dānija) par iespēju organizēt kravas pārvadājumus, apejot Poliju.

RĪGA, 9. novembris —Sputnik. Krievijas Transporta ministrija izvērtē iespējas atklāt prāmju līniju kravas automašīnu pārvadāšanai, apejot Poliju.

Polijas pašreizējā nestabilā politika tranzīta atļauju apmaiņas jautājumā neļauj Krievijas pārvadātājiem strādāt normālā režīmā. 

Krievijas transporta ministra vietnieka Nikolaja Asaula un dāņu kompānijas DFDS (tas ir viens no lielākajiem prāmju pārvadātājiem Eiropā) tikšanās laikā tika izstrādāts memoranda projekts, kas Krievijas pārvadātājiem dāvās iespēju piegādāt preces, apejot Poliju. Šādi tiks mazināts laika zaudējumi ceļā pa sauszemi un zudīs nepieciešamība saņemt tranzīta atļaujas.

Konteineri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No zeķubiksēm līdz tualetes podiem: Ķīna nespēs kompensēt Krievijas kravu zudumu

Laika ietaupījums pārvadāšanas procesā ir ļoti nozīmīgs Krievijas un ES valstu divpusējo tirdzniecisko attiecību tālākajai attīstībai, jo kravas plūsmas apjoms uz Eiropu ir pietiekami liels.

Preču piegāde ar prāmjiem ir izdevīga pārvadātājiem arī no citu izdevumu viedokļa: degvielas ekonomija, jo automašīna nepārvietojas patstāvīgi, ceļa nodevu ekonomija, kas tiek nomaksātas piemēram, par pārvietošanos pa maksas ceļiem. Patlaban puses izvērtē jūras tirdzniecības ostas, no kurām būtu optimāli atvērt prāmju līniju, kā arī prāmjus šādiem pārvadājumiem.

DFDS īsteno kravu pārvadājumus Baltijas un Ziemeļu jūrās, Vidusjūrā un cauri Lamanšam. Baltijas jūrā DFDS prāmji kursē no Ķīles pilsētas Vācijā uz Sanktpēterburgu un Ustjlugā, no Klaipēdas Lietuvā uz Kopenhāgenu, Frederisiju Dānijā un Karlshamnu Zviedrijā, no Paldiski ostas Igaunijā uz Kapelskāru Zviedrijā un Hanko Somijā.

Ziņu lente
0