Zemessargs aicina Latvijas dāmas netikties ar vīriešiem, kuri nav Zemessardzē

© Sputnik / Sergey MelkonovZemessardze. Foto no arhīva
Zemessardze. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atklātās vēstules autors uzskata, ka iestāšanās Zemessardzē ir vienīgā iespēja aizsargāt Latviju. Vīriešus, kuri iestājas brīvprātīgajā organizācijā, viņš uzskata par aktīvāko Latvijas sabiedrības daļu.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Latvijas meitenēm jādod priekšroka vīriešiem, kuri ir Zemessardzē, uzskata Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Juris Ulmanis. Viņa atklātā vēstule publicēta portālā la.lv, savukārt tās fragmentus citē vietne vesti.lv.

Latvijas armijas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija palielinās armiju

"Mūsu skaits ir 1 969 000. Zemessargu skaits ir apmēram 9 000 brīvprātīgo zemessargu un Zemessardzes veterānu, 15% no tiem ir sievietes. Vecumā no 20 — 54 gadiem ir 462 342 vīrieši, Zemessardzē uzņem no 18-55 gadu vecuma. Ja ir 9000 zemessargu un 85% no tiem ir vīrieši, tad Zemessardzē mums ir tikai 7650 veči! Tikai 1,65%! Vīri, es zinu, ka sievietes spēj un bieži vien var mūs noskriet, ir atbildīgākas un centīgākas, bet tomēr pasaules sakārtotības labad, uzņemsimies atbildību sargāt viņas, mūsu bērnus un mūsu valsti!!" — emocionāli aicina Ulmanis.

Pēc vēstules autora domām, iestāšanās Zemessardzē ir vienīgā iespēja padarīt Latviju drošu. Vīriešus, kuri iestājas brīvprātīgajā organizācijā, viņš uzskata par aktīvāko Latvijas sabiedrības daļu.

Vienlaikus Ulmanis aicina sievietes pievērst uzmanību "pareizajiem" vīriešiem.

"Dāmas, es Jūs aicinu un silti iesaku izvēlēties iniciētus vīriešus!", — написал он.

Savā vēstulē Ulmanis atgādināja, kādas priekšrocības gūst vīrieši, iestājoties Zemessardzē. Starp tām viņš minējis "stabilitāti, labu atalgojumu, personīgās izaugsmes un karjeras attīstību" un norāda, ka "iespēju ir vēl vairāk."

Ziņu lente
0