NATO ievieš pastiprināta dienesta režīmu vairākiem simtiem tūkstošu karavīru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alianses ģenerālsekretārs Stoltenbergs uzsvēris, ka NATO ilgu laiku ir novērojusi Maskavas militāro spēku un tagad ir spiesta atbildēt uz Krievijas agresiju.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Simtiem tūkstošu NATO karavīru ieviests pastiprināts dienesta režīms, pavēstījis alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā izdevumam Times.

Ракетный комплекс Искандер-М - Sputnik Latvija
Raķešu nepilnvērtības komplekss: kāpēc "Iskanders" satrauc NATO

"NATO vadība plāno sagatavot pietiekamu skaitu sauszemes spēku karavīru, kuri varētu pretoties Krievijas agresijai," — Stoltenberga teikto citējusi aģentūra RIA Novosti.

Pēc ģenerālsekretāra vārdiem, alianse ir novērojusi, kā Maskava ilgus gadus ir paplašinājusi militāro spēku. Pie tam, pēc Stoltenberga domām, Maskava aktīvi izmanto propagandu alianses sabiedroto vidū.

Tieši tāpēc NATO esot "spiesta atbildēt" Maskavai ar plašāko kolektīvās drošības pastiprināšanu kopš aukstā kara laikiem.

"NATO dalībvalstu bruņotajos spēkos dien pietiekami daudz cilvēku. Pašlaik mēs izvērtējam pasākumus, kas ļautu saīsināt pēc iespējas lielāka karavīru skaita izvēršanas laiku," — piezīmēja Ziemeļatlantijas alianses vadītājs.

Izdevums Times, atsaucoties uz Lielbritānijas pārstāvja NATO Ādama Tomsona vārdiem, precizēja, ka runa ir par 300 tūkstošiem karavīru un virsnieku, kuru izvēršanas laiks jaunā dislokācijas vietā no pusgada saīsināsies līdz diviem mēnešiem.

Ziņu lente
0