ASV gatavojas asteroīda sadursmei ar Zemi

© Foto : NASA/Scott KellyZemes uzņēmums no kosmosa, izdarīts no SKS. Tā autors - astronauts Skots Kellijs
Zemes uzņēmums no kosmosa, izdarīts no SKS. Tā autors - astronauts Skots Kellijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Scenārijs paredz, ka 250 metrus garš un 100 metrus plats asteroīds nokritīs uz Zemes 2020. gada 20. septembrī, pie tam sadursme gaidāma Kalifornijas dienvidu daļā.

RĪGA, 7. novembris — Sputnik. ASV varas iestādes organizējušas komandu un štāba treniņus asteroīda sadursmei ar Zemi, informē RIA Novosti, atsaucoties uz portāla Space.com sniegto informāciju.

Treniņš tika organizēts pēc NASA un ASV Federālās ārkārtas situāciju aģentūras ierosinājuma. Tajā piedalījās arī nacionālās laboratorijas, lieli valsts zinātniski tehnoloģiskie centri, kas iekļauti Enerģētikas ministrijas struktūrā. Treniņos piedalījās arī Pentagons — ASV Gaisa kara spēki.

Макет планеты Марс в космическом музее. Архивное фото - Sputnik Latvija
Modulis "Skiaparelli" nogāzies uz Marsa virsmas

Mācību gaitā tika izvērtēta dažādu struktūru gatavība kopīgām darbībām ārkārtas situācijā. Noritēja arī mēģinājumi iedzīvotāju panikas novēršanai un aizsardzībai no katastrofas sekām.

Scenārijs paredz, ka 250 metrus garš un 100 metrus plats asteroīds nokritīs uz Zemes 2020. gada 20. septembrī, pie tam sadursme gaidāma Kalifornijas dienvidu daļā.

NASA zinātniskā direktorāta jaunais vadītājs Tomass Curbuhens apliecinājis, ka katastrofas draudi ir reāli, taču patlaban, atšķirībā no agrākajiem vēsturiskajiem periodiem, cilvēce var sagatavoties tai un mazināt sekas.

Iepriekš NASA informēja, ka izstrādāta asteroīdu trieciena agrīnās brīdināšanas sistēma, kas ļaus gandrīz pilnīgi precīzi identificēt jebkuru bīstami pietuvojušos asteroīdu piecas dienas pirms tā sadursmes ar Zemi.

Ziņu lente
0