Obama atzinis, ka ASV militāras intervences bieži noved pie problēmām

© Sputnik / Sergey Guneyev / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva
ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Noteikt, pie kā var novest rīcība, ir viens no sarežģītākajiem jebkura prezidenta uzdevumiem," – uzsvēris ASV prezidents Baraks Obama.

RĪGA, 6. novembris — Sputnik. Atsevišķos gadījumos ASV militāras intervences var pavērst situāciju par labu, taču gadās arī tā, ka Vašingtonas iejaukšanās noved pie negaidītām sekām, kas rada vēl lielākas problēmas, RIA Novosti citē ASV prezidenta Baraks Obama teikto intervijā telekanālam HBO.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Politika
Bijušais NATO ģenerālsekretārs atkal aicinājis ASV ieņemt "pasaules žandarma" vietu

"Visā pasaulē notiek sliktas lietas, un mūsu instinkts norāda, ka mums kaut kas jādara. Runa ir par gadījumiem, kad intervencei ir nozīme. Taču bijuši gadījumi, kad netīšas sekas bez nodoma ved pie jaunām problēmām. Noteikt, pie kā var novest rīcība, ir viens no sarežģītākajiem jebkura prezidenta uzdevumiem," — sacīja Obama.

Tomēr viņš paskaidroja, ka militārā palīdzība ir nepieciešama, kad runa ir par amerikāņu aizsardzību pret tādām organizācijām kā "Islāma valsts" un "Al Qaeda".

Obama intervijā norādīja, ka "elementāras pasaules kārtības " nodrošināšanai ASV ir svarīgi būt kopā ar sabiedrotajiem un sadarboties ar viņiem starptautiskajā arēnā.

Ziņu lente
0