Politika

Bašars Asads: ASV uzbrukums Sīrijas armijai Deir ez Zorā nav nejaušs

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Сирии Башар Асад
Президент Сирии Башар Асад - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sīrijas prezidents Bašars Asads uzskata, ka Krievija un ASV nevar kļūt par sabiedrotajiem cīņā pret teroristiem Sīrijā.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Sīrijas prezidents Bašars Asads paudis viedokli, ka ASV tīšām uzbrukušas valdības spēku pozīcijām Deir ez Zorā 17. septembrī. To viņš paskaidrojis intervijā serbu avīzei "Politika", ziņo RIA Novosti.

Ситуация в сирийском городе Алеппо - Sputnik Latvija
ASV rūpīgi izplānotā "netīšā uzbrukuma" Sīrijā negaidītās sekas Tuvajos Austrumos

"ASV GKS uzbrukums bija tīšs, jo "Islāma valsts" spēki bija izsīkuši Sīrijas, Krievijas un Irānas sadarbības rezultātā, kā arī tāpēc, ka ar "Al Kaidu" saistītā "Džabhat an Nusra" cieta sakāves vairākos Sīrijas rajonos, un amerikāņi centās pasliktināt Sīrijas armijas stāvokli. Lūk, kāpēc viņi tai uzbruka Deir ez Zorā," – apliecināja Asads.

Sīrijas valsts vadītājs uzskata, ka Vašingtona ir atbildīga par pamieru un jebkādu politisko iniciatīvu neveiksmēm jautājumā par situāciju Alepo. Asads atzīmējis, ka ASV pieprasa pārtraukt uguni tikai tad, ja tas nepieciešams kaujiniekiem, lai ļautu viņiem pārgrupēties un nodotu atbalstu.

"Ja tas neizdodas, viņi pieprasa, lai teroristi pārtrauktu pamieru," – piebildis Sīrijas prezidents.

Politiķis uzskata, ka Krievija un ASV nevar kļūt par sabiedrotajiem cīņā pret teroristiem Sīrijā.

"Krievijas politikas pamatā ir cieņa un savu interešu ievērošana. Cieņas izpausme ir starptautisko normu ievērošana un cīņa ar terorismu. Savukārt amerikāņu politika balstās uz pilnīgi pretējām vērtībām, kuru starpā ir teroristu atbalsts," – viņš uzsvēris.

Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Krievija informē, ka ASV nav izpildījušas savas saistības Sīrijā

17. septembrī starptautiskās koalīcijas spēki izdarīja četrus uzlidojumus Sīrijas karaspēkam, kas atradās ISIS grupējuma ielenkumā Deir ez Zoras lidostas apkaimē. Damaska informēja, ka tolaik gājuši bojā 83 cilvēki, vairāk nekā simts – guvuši ievainojumus. Pēc uzlidojuma uzbrukumā devušies teroristi.

ASV Bruņoto spēku komandieri atzina koalīcijas aviācijas triecienus pie Deir ez Zoras, nosauca notikušo par kļūdu un izteica "nožēlu". Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija aicināja uzsākt izmeklēšanu šajā jautājumā, lai noskaidrotu, vai tā bijusi kļūda, vai tīšs pasākums ar mērķi atbalstīt spēkus, kuri vēlas gāzt prezidentu Bašaru Asadu no valsts vadītāja vietas.

Ziņu lente
0