Lietuvieši māca britu karavīrus cīnīties ar "Krievijas propagandu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija var mācīties, kā cīnīties, par piemēru izmantojot dezinformācijas kamapaņu, kas izvērsta pret Lietuvu, vēsta britu avīze Times.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Lietuvas īpašās nodaļas karavīri māca savus kolēģus "identificēt Krievijas mēģinājumus manipulēt ar sabiedrisko viedokli un pretoties tiem," informē RIA Novosti, atsaucoties uz britu avīzē Times publicēto informāciju.

Pašlaik apmācīta tiek 77. brigāde — salīdzinoši jauna Lielbritānijas armijas vienība, kas nodarbojas ar informācijas cīņu, teikts rakstā.

Iznīcinātājs F-15 Eagle Latvijas gaisa telpā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc vajadzīgs mīts par Krievijas uzbrukumu Baltijas valstīm

"Lielbritānija var mācīties, kā cīnīties, par piemēru izmantojot dezinformācijas kamapaņu, kas izvērsta pret Lietuvu," — Times citē anonīmu informācijas avotu bruņoto spēku aprindās.

Viņš apgalvo, ka Krievija jau ilgu laiku uzbrūk Lielbritānijai ar maigā spēka palīdzību. Times raksta, ka tā ir "taktika, ko valdības izmanto, lai iegūtu ietekmi bez militārā spēka pielietošanas."

Iepriekš Eiropas politikas analīzes centrs (CEPA) Vašingtonā un Lielbritānijas analītiskais centrs Legatum Institute publicēja informācijas karam veltītu pētījumu. Tā autori apgalvo, ka Krievija uzbrūkot Eiropas vērtībām un demokrātijai, nevis karo par "eiropiešu prātiem".

Krievijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā Vladimirs Čižovs uzskata, ka informatīvās konfrontācijas pamatā ir Maskavas vispusēja apturēšana ar dažādām metodēm. Pie tam Krievijas valdība ne vienu reizi vien ir uzsvērusi, ka informācijas karu ir sākušas rietumvalstis.

Ziņu lente
0