Itāļu uzņēmējs: mūsu ģimenes bizness ir miris sankciju dēļ

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un ES karogi
Krievijas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvien biežāk itāļu uzņēmēji pasludina bankrotu. Tādas ir pret Krieviju vērsto sankciju sekas, ko turpina pagarināt Itālijas valdība ar premjeru Mateo Renci priekšgalā.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Itālijas premjerministrs pastāvīgi norāda, cik svarīgs valsts imidžam ir projekts "Made in Italy", taču neuzskata par vajadzigu padomāt par konkrētu uzņēmēju likteņiem, kuri agrāk cīnījās ar augstajiem nodokļiem, bet tagad sankciju dēļ ir spiesti slēgt uzņēmumus.

Флаг Италии - Sputnik Latvija
Itālija ietekmē atteikšanos no jaunām sankcijām pret Krieviju

Sputnik Italia intervēja Diego Marchiori, jaunu uzņēmēju, kurš bijis spiests slēgt ģimenes biznesu — Ecolux, kas nodarbojās ar augstas klases mēbeļu apdari.

Agrāk viņš publicēja vēstuli valdībai Kultūras un politikas centra Officina vietnē. Tas bija izmisuma kliedziens, ko izlasīja vairāk nekā miljons apmeklētāju.

"Mūsu uzņēmums, tāpat kā citi, tūlīt sajuta sankciju efektu, kura dēļ rublis kļuva lētāks, un pasūtījumu skaits kritās. 2015. gadā pret Krieviju vērtsās sankcijas noveda pie peļņas straujas krišanās, un 2016. gadā es biju spiests 13 nedēļas iztikt ar bezdarbnieka pabalstu. Pasūtījumu nebija, tādēļ oktobrī mēs ar tēvu nolēmām slēgt firmu.

Mums nebija nekādas iespējas (izdzīvot — red.), jo klasiskās mēbeles, ar kurām mēs nodarbojamies, daudz labāk patīk pircējiem no Austrumeiropas nekā amerikāņiem. Valdība ieviesa sankcijas, taču nepiedāvāja kompensāciju mazajam biznesam, kas cieta lielus zaudējumus. Tā ieviesa sankcijas un pameta mūs," — pastāstīja Sputnik sarunbiedrs.

Mūža darbs

"Mans tēvs šajā ražotnē strādāja trīsdesmit gadus. Pie mums strādāja vēl 8 ģimeņu speciālistis — tipisks itāļu mazais bizness. Mēs gadu pūlējāmies cīnīties un neslēgt firmu, meklējām investīcijas, taču tagad esam padevušies," — atzina itālis.

Uzņēmējs uzskata, ka tādu kā viņš ir ļoti daudz.

"Mazie uzņēmumi veras ciet viens pēc otra. Veronas Tirdzniecības palāta informē, ka ražošana pastāvīgi samazinās un pieaug bezdarbs, tāpēc perspektīvu mēs neredzam," — stāstīja uzņēmējs.

Dažos gadījumos izmaiņas ekonomikā noved pie ļoti traģiskām sekām.

"Es saprotu mazos uzņēmējus, kuriem prātā pašnāvība. Tā nav nejaušība, ka pēdējos gados Itālijā bijuši 710 pašnāvību gadījumi ekonomiskās krīzes dēļ. Valdība par to klusē. Slēgt ģimenes uzņēmumu uz visiem laikiem — tas ir gluži kā vērot tuva radinieka nāvi," — uzskata Marchiori.

Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija
Runa nav par zaudējumiem: pret Krieviju vērsto sankciju lielākie atbalstītāji

Palīdzības lūgums

"Vērsties pie Renci nav jēgas, pie tam es nezinu, ko vēl varētu viņam teikt," — atzīst bijušais uzņēmējs.
Viņš dara visu iespējamo, lai piesaistītu problēmai vispārēju uzmanību.

"Es daru to, kas ir manos spēkos, lai piesaistītu situācijai deputātu uzmanību, lai viņi saprastu, ka pret Krieviju vērstās sankcijas Itālijā ir traģiska realitāte, to rezultātā aug bezdarbs un mazo un vidējo uzņēmumu bojāeja," — ir pārliecināts uzņēmējs.

Mēs vienkārši gribam dzīvot un strādāt, dot darbu mūsu strādniekiem un viņu ģimenēm. Eiropa nez kāpēc rada mums ienaidniekus. To vada mums nesaprotama loģika, intervijas noslēgumā viņš piebilda.

Ziņu lente
0