FIB direktors iebildis pret Krievijas apsūdzēšanu hakeru uzbrukumos

© Doctor Casino / DC - FBI headquarters 2Federālā izmeklēšanas biroja (FIB). Foto no arhīva
Federālā izmeklēšanas biroja (FIB). Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
FIB vadītājs Džeimss Komijs privātās sarunās iebildis pret to, ka viņa vadītais birojs pieminēts ziņojumos par to, ka Krievija esot vainīga hakeru uzbrukumos ASV.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. FIB direktors iebildis pret Krievijas apsūdzēšanu hakeru uzbrukumos ASV Demokrātiskajai partijai, informē RIA Novosti, atsaucoties uz telekanāla CNBC sniegto informāciju. 

ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Prezidenta noslēpumi: WikiLeaks sāk publicēt Obamas saraksti

Bijušais Federālā izmeklēšanas biroja darbinieks telekanālam pastāstījis, ka Komijs privātās sarunās iebildis pret to, ka viņa vadītais birojs pieminēts ziņojumos par to, ka Krievija esot vainīga hakeru uzbrukumos ASV. Savu nostāju viņš pamatojis ar tuvajām vēlēšanām. 

Šī gada vasarā kļuva zināms, ka uzlauztas ASV Demokrātiskās partijas datoru sistēmas. Partijas Nacionālās komitejas vadītāja Debija Vassermane-Šulca atkāpās no amata pēc vietnes WikiLeaks publikācijām, kas liecināja par partijas aparāta skandalozo saraksti.

Valdīja uzskats, ka šos datus vietnei nodevis hakeris, kurš sevi dēvē par Guccifer 2.0. Hakeri iekļuva arī citu Demokrātiskās partijas organizāciju sistēmās. Tika publicēta informācija par vēlētāju reģistrācijas vietņu uzlaušanu trīs štatos un ASV pirmās lēdijas Mišelas Obamas pases datu iespējamo nolaupīšanu.

ASV prezidenta kandidāte no Demokrātiskās partijas Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WikiLeaks vēsta: Hilarija Klintone draud ielenkt Ķīnu PRA gredzenā

Demokrātiskās partijas pārstāvji un ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone atklāti apgalvoja, ka šajos uzbrukumos esot līdzvainīga Krievija — valsts esot mēģinājusi ietekmēt vēlēšanu rezultātus. Nekādus faktus, kas pierādītu minētos apgalvojumus, amerikāņu varas iestādes nesniedza.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot apsūdzības, atgādināja, ka publicētajos materiālos nav nekā, kas skartu Maskavas intereses, un norādīja, ka histērija tiek palielināta, lai novērstu uzmanību no dokumentu satura.

Ziņu lente
0