Latvijā nogādāti 14 sīrieši

© REUTERS / Ina FassbenderPa logu skatās bēgļu bērni. Foto no arhīva
Pa logu skatās bēgļu bērni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar uz Latviju no Grieķijas pārvietotas trīs sīriešu ģimenes, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Eiropas Savienības (ES) pārvietošanas programmā vakar uz Latviju no Grieķijas pārvietotas trīs sīriešu ģimenes, kurām nepieciešama starptautiskā aizsardzība, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, informē aģentūra LETA, atsaucoties uz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegtajām ziņām.

Pārvietotās personas nogādātas Patvēruma meklētāju centrā Muceniekos. Viņu vidū ir tādu profesiju pārstāvji kā elektriķis un drēbnieks. Vienam no pārvietotajiem cilvēkiem ir augstākā izglītība. Savos pieteikumos viņi ir norādījuši arābu, angļu un grieķu valodas zināšanas.

Премьер-министр Венгерской Республики Виктор Орбан. - Sputnik Latvija
Ungārija gatavojas tiesāties ar EK par obligātajām migrantu kvotām

Starptautiskās procedūras un Patvēruma likuma prasības nosaka, ka Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā tūlīt pēc ierašanās Latvijā.

Vēlāk Valsts robežsardzes amatpersonas turpina darbu ar patvēruma meklētājiem un sagatavo nepieciešamos dokumentus, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Latvija ES pārvietošanas programmā jau uzņēmusi 138 personas. No tām statuss ir piešķirts 53 personām — bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu — 47 personas.

Valsts pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm — šobrīd tas notiek no Turcijas.

Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu — bēgļa vai alternatīvo statusu.

Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur zaļo robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.

Ziņu lente
0