IMHOclub dibinātājs Jurijs Aleksejevs paziņojis par hakeru uzbrukumu

© Foto : facebook/Юрий АлексеевJurijs Aleksejevs
Jurijs Aleksejevs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kiberuzbrukums var novest pie sabiedriskā diskusiju kluba IMHOclub slēgšanas, ja vien neizdosies minimizēt tā sekas.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Jurijs Aleksejevs, viens no IMHOclub dibinātājiem un portāla galvenais redaktors Latvijā paziņojis par masu kiberuzbrukumu viņa kontiem tīmeklī, kā rezultātā iespējams zaudēt piekļuvi portālam.

Interaktīvais portāls IMHOclub darbojas Latvijā kopš 2011. gada aprīļa. IMHOclub dibinātāji informē: tas ir lokāls sociālais tīkls, kurā ikviens interesents var izteikt un aizstāvēt savu viedokli.

Aleksejevs aicināja nebrīnīties, ja IMHOclub pārtrauks darboties tiešsaistē — viņš ziņo, ka uzlauzti viņam piederošie konti Inbox, Gmail un Facebook. Žurnālists izteica bažas, ka hakeri varētu piekļūt IMHOclub administrēšanas panelim.

"Viss ir slikti, draugi. Šonakt man uzlauza Inbox, Gmail un Facebook. Rezultātā esmu izolēts no ārpasaules. Apdraudēts mūsu IMHOclub. Tas ir nopietni," — rakstīja Aleksejevs portālā.

Pēc redaktora teiktā, par uzbrukumu viņam pastāstīja IMHOclub dežurējošais administrators, kurš pamanījis portālā aizdomīgu darbību. Aleksejevam operatīvi izdevies nomainīt neuzlauztās pieejas paroles un pāradresēšanas, kā arī pārbaudīt vīrusu klātbūtni personīgajā datorā.

Sociālais tīkls Facebook - Sputnik Latvija
Jurijs Aleksejevs: mani bloķējuši Latvijas specdienesti

"IMHOclub administrators pastāvīgi dežurē serverī. Ja kaut ko aizdomīgu pamanīs — izslēgs "slēdzi". Tāpēc nebrīnieties, ja mūsu IMHO pēkšņi pārtrauks darboties tiešsaistē," — teica Aleksejevs.

Pēc viņa teiktā, kiberuzbrukumā varētu būt vainīgas personas, kas saistītas ar konfliktu Ukrainā.

"Par to liecina viņu aktivitāte lentē sociālajā tīklā. Viņi nodzēsuši manas reportāžas par Donbasu un visu, ko es rakstīju par Ukrainu," — informē IMHOclub galvenais redaktors.

Septembrī Minskā, atzīmējot IMHOclub darbības Baltkrievijā pirmo gadadienu, Aleksejevs pastāstīja, ka kopš portāla darba sākšanas Latvijā viņš vismaz gadu cīnījies ar troļļiem un spameriem. "Vēlāk pamazām pazuda visi, kas vēlējās iznīcināt projektu un sākās normāls darbs," — stāstīja žurnālists.

Ziņu lente
0