Ukrainas varas iestādes piespiež nosēsties "Belavia" lidmašīnu un draud ar iznīcinātājiem

© AndreaСамолет компании Белавиа
Самолет компании Белавиа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kad lidmašīna, kas devās reisā no Kijevas uz Minsku, atkal nosēdās lidostā, tiesībsargi aizturēja vienu no pasažieriem. Vēlāk pasažieris tika atbrīvots.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Ukrainas varas iestādes, piedraudot ar iznīcinātājiem, lika nosēsties kompānijas "Belavia" lidmašīnai, kas devās uz Minsku, ziņots aviopārvadātāja vietnē.

Incidents noticis 21. oktobrī. Lidmašīna Boeing 737-800, kas devās reisā B2-840 Kijeva – Minska, bija spiesta atgriezties lidostā Kijevā. Kompānija informēja, ka lidmašīnā bijuši 136 pasažieri un 6 ekipāžas locekļi.

Kijevas prasība nosēdināt lidmašīnu saņemta brīdī, kad līdz Baltkrievijas gaisa telpas robežai atlikuši 50 kilometri.

"Lidmašīnas komandieris saņēma gaisa satiksmes apkalpošanas valsts uzņēmuma "Ukraeroruh" rajona centra "Kijeva" gaisa satiksmes pārvaldes dispečera norādījumus nekavējoties atgriezties izlidošanas punktā. Pie tam nekādi paskaidrojumi par iemesliem netika sniegti. Dispečers paziņojis, ka gaisā pacelsies iznīcinātāji, ja komanda netiks izpildīta," – ziņots "Belavia" vietnē.

Pēc lidmašīnas nosēšanās Kijevā Ukrainas tiesībsargājošo orgānu darbinieki aizturējuši vienu no pasažieriem – Armēnijas pilsoni, kurš vēlāk atlaists un devies uz Minsku ar nākamo "Belavia" reisu.

Kompānija "Belavia" informē, ka vēlas pieprasīt no uzņēmuma "Ukraeroruh" ar lidmašīnas atgriešanos saistīto izdevumu kompensāciju.

Ziņu lente
0