Doņeckā gājis bojā zemessargu komandieris Motorola. Pieteikts karš

© Sputnik / Геннадий Дубовой / Pāriet pie mediju bankasБоец народного ополчения ДНР с позывным "Моторола"
Боец народного ополчения ДНР с позывным Моторола - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar atentāta rezultātā gājis bojā Arsēns Pavlovs, zemessargu komandieris ar pazīšanās signālu "Motorola".

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Doņeckā nogalināts Arsēns Pavlovs, zemessargu komandieris ar pazīšanās signālu "Motorola". Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko paziņoja, ka atentāts pret vienu no zemessardzes komandieriem nozīmē kara pieteikumu no Ukrainas puses, vēsta RIA Novosti.

Motorolas nāve

Arsēns Pavlovs gājis bojā vakar savas mājas liftā, kur iedarbojās spridzeklis. Incidentā ievainojumus guvuši vairāki cilvēki.

Pavlova bojāeju komentēja arī Ukrainas Iekšlietu ministrija un Drošības dienests. Pie tam neviena no varas struktūrām nav uzņēmusies atbildību par Motorola nāvi

"Šodien dzīvojamajā ēkā nogalināts cilvēks, kurš izdarījis noziegumus pret Ukrainas vienotību un kuru mēs bijām izsludinājuši meklēšanā," – telekanāla "112 Ukraina" ēterā paziņoja Ukrainas Drošības dienesta vadītāja padomnieks Jurijs Tandits.

Pie tam Ukrainas IeM spīkeris Artjoms Ševčenko pavēstīja, ka "terorista" bojāejā, iespējams, vainojami viņa "līdzzinātāji".

Provokācija no Kijevas puses

DTR pastāvīgais pārstāvis kontaktu grupā Ukrainas jautājumos Deniss Pušiļins uzskata, ka Arsēna Pavlova slepkavība ir Kijevas roku darbs. Pēc viņa domām, notikušais var novest pie situācijas kārtējās saasināšanās Donbasā.

"Ukraina nespēj iet uzbrukumā, jo viņi zina, ka zaudēs, tāpēc viņi atkal atgriežas pie teroristiskiem uzbrukumiem," – pavēstīja politiķis.

Pušiļins piebilda, ka DTR uzbrukumu Motorolam uzskata par Ukrainas varas iestāžu provokāciju. Politiķim piekrita arī DTR vadītājs Aleksandrs Zaharčenko.

"Kā noprotu, Petro Porošenko ir pārtraucis pamieru un pieteicis mums karu," – Zaharčenko paziņoja žurnālistiem.

Aleksandrs Zaharčenko piebilda, ka Doņeckas varas iestādēm jau zināms Motorola slepkavības pasūtītājs.

"Izmeklēšana palīdzēs noskaidrot ne tikai to, kas pasūtījis (noziegumu – red.), ko, starp citu, mēs jau zinām, bet arī nozieguma izpildītāja personību. Ticiet man, nekādas žēlastības jums nebūs," — pašpasludinātās republikas vadītājs paziņoja telekanāla NTV ēterā.

Kā Motorola kļuva pazīstams

Arsēns Pavlovs kļuva pazīstams kaujās pie Slavjanskas 2014. gadā, kad viņš organizēja tiešo translāciju no priekšējās līnijas. Viņš piedalījās Ilovaiskas, Doņeckas lidostas un Debaļcevo aizsardzībā. Par panākumiem kaujās Motorolam piešķirts DTR Georga krusts un citi pašpasludinātās republikas apbalvojumi.

Savu pazīšanās signālu viņš ieguva tādēļ, ka dienestā Krievijas armijā savulaik bija jūras kājnieku sakarnieks.

Pērnā gada janvārī Eiropas Savienība iekļāva Arsēnu Pavlovu sankciju sarakstā. Ukrainā pret zemessargu komandieri bija ierosināta krimināllieta.

2016. gada jūnijā pret Pavlovu jau tika organizēts atentāts. Sprādzienā traumatoloģiskā centra teritorijā Doņeckā tika nodarīts kaitējums vairākām automašīnām, taču pats zemessargs toreiz nebija cietis. Tika cauri sveikā.

Ziņu lente
0