Pentagons informē par pavērsienu ISIS iznīcināšanā

© Sputnik / Andrey SteninФлаг радикальной исламистской организации "Исламское государство Ирака и Леванта"
Флаг радикальной исламистской организации Исламское государство Ирака и Леванта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters ir pārliecināts, ka kampaņa ar mērķi panākt "ilgstošu ISIS sakāvi", sāksies ar Mosulas pilsētas atbrīvošanu.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters paziņojis, ka Mosulas pilsētas Irākā atbrīvošanas kampaņa kļūs par pavērsiena punktu teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" iznīcināšanā.

"Tas ir pavērsiena punkts kampaņā, kuras mērķis ir ISIS ilgstoša sakāve," – teica Pentegona līderis un pauda pārliecību, ka "mūsu partneri Irākā pārvarēs mūsu kopējo ienaidnieku."

Сирийская армия освободила от боевиков территорию военных училищ в Алеппо - Sputnik Latvija
ASV pārmet Krievijai nopelnu piesavināšanos Sīrijā

Viņš apliecināja, ka ASV turpinās sniegt atbalstu gan Irākas drošības spēkiem, gan kurdu pašaizsardzības vienībām.

Vakar Irākas premjerministrs Haiders al Abadi oficiāli paziņoja par Mosulas atbrīvošanas operācijas sākumu. Militārie analītiķi vērtē, ka šajā pilsētā atrodas aptuveni desmit tūkstoši ISIS kaujinieku, tostarp arī divi tūkstoši algotņu no dažādām valstīm.

Trīs gadu laikā ISIS teroristiem izdevies ieņemt lielu daļu Irākas teritorijas. Vienotas frontes cīņā pret ISIS nav: ar grupējumu cīnās Sīrijas un Irākas valdību karaspēki, ASV vadītā starptautiskā koalīcija (tā pašlaik veic tikai uzlidojumus), kā arī kurdi, libāņu un Irākas šiītu zemessargi.

"Islāma valsts" ir uzņēmusies atbildību par visiem teroraktiem, kas pēdējā laikā notikuši Irākā. Teroristu rīcībā ir ķīmisko ieroču ražošanas tehnoloģijas, turklāt viņi izmanto pašnāvniekus.

Ziņu lente
0