ASV uzskata, ka Krievija pārņem informācijas kontroli ar RT un Sputnik palīdzību

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasStarptautiskā informācijas brenda Sputnik logotips. Foto no arhīva
Starptautiskā informācijas brenda Sputnik logotips. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra un Demokrātijas pētījumu centra ziņojumā norādīts, ka Krievijas valdība popularizē savu vadības stilu un "suverēnās demokrātijas" modeli.

RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Krievija ar Sputnik un RT palīdzību pārņem kontroli pār informāciju pasaulē, teikts ASV vadošas ārpolitisko pētījumu organizācijas — Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra (Vašingtona) un Demokrātijas pētījumu centra (Sofija) kopīgajā ziņojumā, vēsta RIA Novosti.

Ziņojums sastādīts uz 90 lappusēm, pētījumi ilga 16 mēnešus.

Sputnik stūdija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Makfols: rietumu līderi un mediji par zemu vērtē Russia Today un Sputnik

"Krievija izmanto valsts finansēto "neatkarīgo" televīzijas un radio kanālu un interneta avotu, piemēram, RT un Sputnik augošo impēriju un aktīvi atver jaunas filiāles visā pasaulē, ar slēptu vidutāju palīdzību noslēdzot stratēģiski nozīmīgus darījumus vietējos medijus,un tādējādi iegūst arvien plašāku kontroli pār informācijas plūsmu," — teikts ziņojumā.

Ziņojuma autori uzsver, ka "vide, kas ierobežo mediju darbību, līdz ar telekomunikāciju sektoru politiski motivēto nostiprināšanos netieši ietekmē informācijas karu," it īpaši valstīs, kas pauž simpātijas Krievijas interesēm.

Ziņojumā norādīts, ka ar šādiem paņēmieniem Kremlis popularizē savu vadības stilu un savu "suverēnās demokrātijas" modeli, kas dāvā iedvesmu arvien jauniem Eiropas valstu līderiem, kuri cenšas uzturēt un paplašināt savu varu. Kā piemērs tika minēts Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans, kurš atklāti norādījis, ka viņa jauno liberālo reformu modelis meklējams Krievijā.

Ziņu lente
0