ASV izlūkošanas dienesti uzskata, ka Kaļiņingradas apgabalā atrodas "Iskanderi"

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankas"Iskander-M". Foto no arhīva
Iskander-M. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka ASV izlūkošanas dienests uzskata: Krievijas Federācija nogādājusi Kaļiņingradas apgabalā raķešu kompleksus "Iskander M"

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. ASV uzskata, ka Krievija izvieto Kaļiņingradas apgabalā raķešu kompleksus "Iskander M", ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūras Reuters publicētajām ziņām.

Reuters anonīmais informācijas avots amerikāņu izlūkdienestā pavēstīja, ka raķešu kompleksu dislokācija Kaļiņingradas apgabalā, iespējams, nevienu neapdraud.

"Viņi 2014. gadā pārveda uz Kaļiņingradu līdzīgu kompleksu militāro mācību vajadzībām. Iespējams, tas ir arī politisks žests — spēka demonstrācija, lai paustu neapmierinātību ar NATO darbībām," — aģentūrai Reuter pastāstīja informācijas avots, komentējot informāciju, kas iepriekš tika publicēta igauņu medijos.

Komentāri no Krievijas puses sakarā ar šo paziņojumu vēl nav saņemti.

Солдаты латвийской армии во время учений в Великобритании - Sputnik Latvija
Eksperts: Baltijas valstu bailes Krievijas priekšā ir saprotamas tikai no freidisma viedokļa

Ikgadējā atskaitē "Igaunija starptautiskajā drošības vidē 2016. gadā", ko šī gada martā publicēja Igaunijas Informācijas departaments, kas nodarbojas ar ārējo izlūkošanu, teikts, ka Igaunijas valdību satrauc Kaļiņingradas rajonā, Igaunijas un Latvijas robežu tuvumā izvietotās jaunās spārnotās raķetes "Iskander". Pie tam atskaitē norādīts, ka taktisko kodolieroču izmantošana pret objektiem Igaunijā vai šeit dislocētajiem NATO spēkiem ir maz ticama.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško jūnija beigās komentēja iespēju izvietot kompleksus "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā. Viņš paziņoja, ka Krievijai nav nekādu ierobežojumu no sistēmu dislokācijas viedokļa, taču jebkurā gadījumā nepieciešama militārās situācijas analīze.

Jāpiebilst, ka 2015. gada maijā Krievijas Raķešu un artilērijas spēku ģenerālmajors Mihails Matveejvskis paziņoja, ka Krievijas Bruņoto spēku raķešu brigāde, kas dislocēta Kaļiņingradas apgabalā, līdz 2018. gadam modernizēs bruņojumu, tāpat kā visas pārējās raķešu brigādes, un saņems operatīvi taktiskos kompleksus "Iskander-M"

Ziņu lente
0