Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs apsūdz Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs Džons Podests uzskata, ka hakeru uzbrukumā, pēc kura vietnē WikiLeaks publicētas viņa konfidenciālās vēstules, vainojama Krievija.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs Džons Podests pārmet Krievijai līdzdalību hakeru uzbrukumā, kas devusi iespēju vietnei WikiLeaks publicēt daļu viņa konfidenciālo vēstuļu.

Vietne WikiLeaks ir publicējusi 2050 vēstules no Podesta sarakstes, ko veido vairāk nekā 50 tūkstoši elektronisko vēstuļu. Daļa publicēto vēstuļu veltīta Turcijai un tās interesēm Sīrijas konfliktā un lomai cīņā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

ASV prezidenta kandidātes Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WikiLeaks publicē Klintones vēlēšanu kampaņas vadītāja saraksti

"…Es nepriecājos par to, ka mani uzlauzuši krievi, kuri cenšas dot priekšrocības vēlēšanās Trampam (ASV prezidenta kandidātam no Republikāņu partijas — red.)," — raksta Podests savā lappusē Twitter. Viņš atzīmēja, ka viņam nav bijis laika pārbaudīt, kuri no dokumentiem ir autentiski.

Iepriekš liels skaits mediju visā pasaulē publicēja materiālus par to, ka ASV Iekšējās drošības ministrija un Nacionālās izlūkošanas pārvaldes direktora ofiss kopīgā paziņojumā apsūdzēja Krieviju par līdzdalību hakeru uzbrukumos ASV politiskajām organizācijām un amerikāņu politisko organizāciju mērķtiecīgā uzlaušanā ar mērķi ietekmēt vēlēšanu rezultātus. Pie tam ziņojumā norādīts, ka Krievijas valdības saikne ar šiem uzbrukumiem nav pierādīta.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs Krievijai adresētās apsūdzības nosauca par absolūti nepamatotām.

Ziņu lente
0