Wall Street Journal informē par Berlīnes plāniem pastiprināt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasES un Krievijas karogi. Foto no arhīva
ES un Krievijas karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jautājums par sankciju pastiprināšanu tiek apspriests, ņemot vērā Krievijas darbības Sīrijā, ziņo avīzes avoti, taču Vācijas Ārlietu ministrija šo informāciju neapstiprināja.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Vācijas valdība izskata iespējas pastiprināt Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju, atbildot uz Maskavas darībām Sīrijā, ziņo The Wall Street Journal, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem.

Знак Осторожно радиация - Sputnik Latvija
Krievija saista plutonija utilizāciju ar sankcijām un Magņitska likumu

Rakstā norādīts, ka cilvēks, kas informēts par vācu politiķu apspriestajiem jautājumiem, paziņojis, ka Eiropā tiek meklētas jaunas iespējas izdarīt spiedienu pret Maskavu, lai pārtrauktu vardarbību Sīrijā. 

Kancleres Angelas Merkeles valdība izvērtē iespējas piespiest Maskavu mainīt kursu Sīrijā. Pie tam The Wall Street Journal raksta, ka krievu kara aviācija cīnās valdības karaspēka pusē pret tā saucamo mēreno opozīciju. Vienlaikus Maskava ziņo, ka Krievijas GKS operācija Sīrijā vērsta tikai pret teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" objektiem.

Kā vienu no instrumentiem Vācijas valdība varētu izmantot jaunus ekonomiskos ierobežojumus. Tomēr vācu politiķu diskusija atrodas tikai sākumposmā, vēstīja avots. Pie tam vēl nav zināms, vai jaunās sankcijas atbalstīs sociāldemokrāti — kancleres Kristīgi demokrātiskās savienības koalīcijas partneri.

Плутоний в пакете - Sputnik Latvija
ASV nepilda līgumā par plutonija utilizāciju iekļautās saistības

Vienlaikus Vācijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs nevarēja komentēt baumas par iespējamo Eiropas Savienības sankciju pastiprināšanos pret Krieviju. "Pašlaik nezinu nevienu — ne Berlīnē, ne citviet, kas būtu izteicis šādus ierosinājumus," — viņš paskaidroja.

Kopš 2014. gada, pēc Ukrainas krīzes sākuma Eiropas Savienības valstis un ASV pakāpeniski ieviesa ierobežojošos pasākumus. Sākotnēji tās bija individuālas sankcijas, bet vēlāk pasākumi vērsās pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Pašlaik jautājums par sankciju atcelšanu ir saistīts ar Minskas protokolu izpildi no Maskavas puses. Šo nostādi Maskava kritizē, jo Krievija nav iesaistīta konfliktā Ukrainā.

Ziņu lente
0