Vairākums filipīniešu pozitīvi novērtējuši prezidenta Duterte darbu

© AP Photo / Radio Television MalacanangRodrigo Duterte. Foto no arhīva
Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc trim mēnešiem jaunā amatā Duterte atbalstīja 76% iedzīvotāju, 11% aptaujāto izteikuši neapmierinātību ar prezidenta darbu, 13% respondentu nav izlēmuši.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Lielākā daļa Filipīnu iedzīvotāju pozitīvi vērtē valsts prezidenta Rodrigo Duterte darbu, apmierinātības indekss ar tagadējo līderi sasniedza 64%, liecina sabiedriskās domas pētījumu nacionālā centra Social Weather Stations dati, vēsta RIA Novosti.

Президент Филиппин Родриго Дутерте - Sputnik Latvija
Filipīnu prezidents pasūtījis "pie velna" Baraku Obamu

Kā ziņo Filipīnu izdevums Business World, pēc pirmā ceturkšņa rezultātiem Valsts prezidenta Duterte popularitātes līmenis pārspējis visus priekštečus, izņemot Fidelu Ramosu, kurš vadīja valsti no 1992. līdz 1998. gadam. Ramoss attiecīgajā periodā saņēmis 66% pozitīvu atsauksmju.

Pēc trim mēnešiem jaunā amatā Duterte atbalstīja 76% iedzīvotāju, 11% aptaujāto izteikuši neapmierinātību ar prezidenta darbu, 13% respondentu nav izlēmuši.

Aptauja veikta no 24. līdz 27. septembrim, tajā piedalījās 1200 cilvēku visā valstī.

Jaunievēlētais prezidents Rodrigo Roa Duterte vada Filipīnas kopš šī gada maija. Viņš iestājas par cīņu ar no narkotikām atkarīgajiem cilvēkiem, kā arī ar tiem, kas izplata aizliegtas vielas.
Pēc policijas datiem, kopš Duterte atrodas pie varas valstī tika nogalināti aptuveni 2,4 tūkstoši cilvēku, kas bija saistīti ar kriminālajām aprindām un narkotiku tirdzniecību, kā arī ar šo jomu saistīto noziegumu izmeklēšanas gaitā.

Ziņu lente
0