Doņeckā norit tautas balsošana

© Sputnik / Dan LevyОполченцы Донецкой народной республики на территории разрушенного рынка на Донбассе
Ополченцы Донецкой народной республики на территории разрушенного рынка на Донбассе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētdien pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas teritorijā uzsākta tautas balsošana, informē Doņeckas Pagaidu vēlēšanu komisijas pārstāvis.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Svētdien pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas teritorijā darbu sākuši vēlēšanu iecirkņi – rit sākotnējā tautas balsošana, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Doņeckas Pagaidu vēlēšanu komisijas pārstāvis.

"Sākotnējā sabiedriskā balsošana ir sākusies. Iecirkņi sākuši darbu," – viņš norādīja.

"Pašlaik saņemta informācja no visām iecirkņu komisijām – durvis vēruši visi iecirkņi," – žurnālistiem pastāstīja Pagaidu vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Andrejs Korževskis.

Sākotnējā sabiedriskā balsošana Doņeckas Tautas Republikas teritorijā organizēta ar mērķi demonstrēt visai pasaulei, ka pašpasludinātās republikas teritorijā iespējams organizēt vēlēšanas, kas atbildīs visām normām. DTR plāno tādējādi demonstrēt savu politisko stabilitāti.

Сторонники украинского радикального движения Правый сектор - Sputnik Latvija
ANO konstatējusi rekordlielu upuru skaitu civiliedzīvotāju vidū Donbasā

Balsošanas process sekmē gatavošanos pilsētu un rajonu vadības vēlēšanām pašpasludinātajās republikās. Tas notiek Ukrainas varas struktūru nepārtrauktās karadarbības fonā. Neskatoties uz Minskas protokoliem, kas paredz spriedzes mazināšanos, joprojām turpinās karadarbība un apšaudes DTR. Pie tam DTR uzsvēra, ka balsošana šodien nav ne vēlēsanas, ne arī kandidātu izvirzīšanas procedūra.

Pārrunās Minskā Ukrainas pārstāvji jau vairākkārt ir pauduši bažas par balsošanu DTR un ziņo, ka tas apgrūtinās pārrunu procesu un neatbilst panāktajiem pārrunu rezultātiem.

Sākotnējās balsošanas sagatavošanas darbiem sekoja ārvalstu novērotāji, tostarp arī vairāku Eiropas Savienības valstu, piemēram, Vācijas, Itālijas un Francijas pārstāvji. Viņi norādīja, ka process atbilst starptautiskajiem standartiem un prasībām. Pārkāpumi nav konstatēti.

Ziņu lente
0