Novembrī airBaltic saņems jaunās lidmašīnas no Kanādas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna Bombardier, kura veica avārijas nosēšanos Rīgas lidostā, ir saremontēta un drīzumā atsāks lidojumus, bet kompānija airBaltic tuvākajā laikā saņems divas jaunas šī paša Kanādas ražotāja lidmašīnas.

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Aviokompānija airBaltic šī gada novembrī saņems no Kanādas kompānijas Bombardier pirmās divas jaunās CS300 lidmašīnas, paziņoja jaunās lidmašīnas modeļa prezentācijā Rīgā Bombardier viceprezidents Robs Devārs.

AirBaltic paziņoja, ka šā gada aprīlī pasūtījusi Bombardier jaunās lidmašīnas. Pēc airBaltic viceprezidenta Jāņa Vanaga teiktā, CS300 ir modernākās lidmašīnas, kas ļauj ietaupīt līdz 20% degvielas, kā arī būtiski paplašināt aviokompānijas lidojumu ģeogrāfiju, un tuvākajā laikā tās aizstās Boeing airBaltic avioparkā.

Боинг 737 авиакомпании AirBaltic - Sputnik Latvija
AirBaltic stjuarti Lielbritānijā saņēmuši zelta medaļas

Lidmašīnām bija jāierodās Latvijā 2016. gada otrajā pusē. Devārs paskaidrojis, ka pirmās piegādes aizkavēšanās ir saistīta ar to, ka piegādātāji nokavēja ar dzinēju komponentiem pašai Bombardier, bet tagad viss ir nokārtots. Viņš neko nepavēstīja par līgumā noteiktajām soda sankcijām starp airBaltic un Bombardier, norādot, ka šie jautājumi tiks risināti sarunu ceļā.

AirBaltic izpilddirektors Martins Gauss sacīja žurnālistiem, ka jaunajām lidmašīnām ir tādas priekšrocības kā platāki sēdekļi un bagāžas nodalījumi, mazāks trokšņa līmenis, bet pašai airBaltic jaunās lidmašīnas nozīmē mazāku degvielas patēriņu un izmaksas. Tāpat Gauss norādīja, ka kavēšanās ar piegādi neietekmē airBaltic biznesa plānus. Rīgā prezentētā lidmašīna CS300 dosies mēģinājuma lidojumā airBaltic maršrutos no Rīgas uz Viļņu un Tallinu.

17. septembrī cita kompānijas Bombardier ražotā lidmašīna Q400NextGen veica avārijas nosēšanos Rīgas lidostā, ņemot vērā problēmas ar priekšējo šasiju. Gauss paziņoja, ka lidmašīna ir saremontēta un drīz atsāks lidojumus. Pēc provizoriskiem datiem, par šasiju mehānisma bojāšanas iemeslu kļuvusi maza skrūvīte.

Kā informēja Devārs, kompānija Bombardier arī sadarbojas incidenta izmeklēšanā. Viņš piebilda, ka šī modeļa lidmašīnas iepriekš bija pietiekami veiksmīgas, un šādi gadījumi Bombardier praksē ir retums.

Ziņu lente
0