Latvijas robežsargi palīdzējuši kolēģiem aizturēt starptautisku bandu

© Sputnik / Evgeniy Biatov / Pāriet pie mediju bankasЗадержание подозреваемых в совершении преступления
Задержание подозреваемых в совершении преступления - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par darbību noziedzīgajā organizācijā, kas nodarbojusies ar migrantu nelegālu pārvešanu uz Eiropas valstīm, tiek apsūdzēti 13 Krievijas pilsoņi.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Polijas robežsargi sadarbībā ar kolēģiem no Lietuvas un Latvijas aizturējuši 14 cilvēkus – 13 Krievijas pilsoņus un vienu Polijas pilsoni – par cilvēku kontrabandu no Vjetnamas uz Eiropu cauri Baltijas valstīm un Krievijai, teikts Polijas robežsardzes dienesta oficiālajā lapā.

"Aizturēšana notika vienlaikus Polijas, Lietuvas un Latvijas teritorijās," – teikts ziņojumā. Polijā tika aizturēti divi Krievijas pilsoņi un viens Polijas pilsonis.

Мигранты - Sputnik Latvija
Latvietis mēģinājis ievest Polijā par dārzeņiem maskējušos vjetnamiešus

"Vienlaikus Latvijas dienesti aizturēja kārtējos noziedzīgās grupas dalībniekus – desmit čečenu tautības Krievijas pilsoņus, kuri izdarīja noziegumus pie Latvijas un Krievijas robežas, savukārt Lietuva uz EAO (Eiropas aresta ordera) pamata arestēja vienu no galvenajiem nelegālās migrācijas organizatoriem – čečenu tautības Krievijas pilsoni," – teikts dokumentā.

Visiem aizturētajiem izvirzītas apsūdzības par dalību organizētā starptautiskā noziedzīgā grupējumā, kas nodarbojies ar nelegālās migrācijas organizēšanu. Viņiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Polijas tiesībsargājošās iestādes aizturējušas divu Krievijas pilsoņus no aizturēto vidus.

Saskaņā ar Polijas robežsardzes dienesta rīcībā esošo informāciju, pašlaik aizturēti 84 vjetnamieši, kuri centušies nokļūt Eiropā pa noziedznieku organizēto maršrutu.

Ziņu lente
0