Politika

Lielbritānija izvērtēs iespēju Sīrijas dēļ noteikt sankcijas pret Krieviju

© REUTERS / Toby MelvilleМинистр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон
Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministrs pārmeta Krievijai kara paildzināšanu Sīrijā un situācijas pasliktināšanos. Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka rietumvalstis ar ASV priekšgalā nespēj izpildīt savas saistības cīņā pret teroristiem.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons pieļāva iespēju, ka pret Krieviju tiks ieviestas sankcijas sakarā ar situāciju Sīrijā, ziņo RIA Novosti.

Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Jaunais, dīvainais Lielbritānijas ārlietu ministrs

Intervijā telekanālam Sky news uz jautājumu par lielām sankcijām pret Krieviju sakarā ar situāciju Sīrijā, Džonsons atbildēja: "Tiek plānots izskatīt visus šos jautājumus."

Iepriekš Lielbritānijas ārlietu ministrs pārmeta Krievijai kara paildzināšanu Sīrijā un situācijas pasliktināšanos.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, komentējot viņa izteikumus, norādīja, ka taisnības labad viņa teiktajās frāzēs vārdu "Krievija" vajadzētu aizstāt ar "Lielbritānija", bet vārdu "Sīrija" nomainīt pret "Irāka".

Krievijas valdība jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka valsts galvenais mērķis Sīrijā ir politisks konflikta risinājums, un Asada likteni var izlemt tikai Sīrijas tauta.

Pie tam, kā atzimēja Krievijas ārlietu ministrs, rietumvalsts ar ASV priekšgalā nespēj izpildīt savas saistības cīņā pret teroristiem.

ASV un ES ieviesa sankcijas pret Krieviju sakarā ar situāciju Ukrainā. 2014. gada jūlijā ES un ASV no atsevišķām sankcijām pret konkrētām fiziskām un juridiskām personām pārgāja pie ierobežojumiem pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem.

Ziņu lente
0