Porošenko paziņojis, ka visus eiroskeptiķus finansē Krievija

© Sputnik / Mikhail PalinchakUkrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva
Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka visas Eiropas partijas, kas atbalsta eiroskepticismu, finansē Maskava.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka visas Eiropas partijas, kas atbalsta eiroskepticismu, finansē Maskava, vēsta RIA Novosti.

"Krievijas galvenais ienaidnieks — vienota Eiropa. Visas partijas, kas uzstājas par eiroskepticismu saņem finansējumu no Maskavas," — viņš sacīja intervijā televīzijai CNN.

Ukrainas prezidents Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Porošenko: no Krievijas puses draud "vērienīgs iebrukums"

Iepriekš, komentējot politisko spēku darbības, kas skeptiski noskaņoti turpināt dalību ES, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka "Krievija grib runāt ar spēcīgu Eiropu". Arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Maskavā joprojām ir ieinteresēta, lai ES paliktu par lielu ekonomisko spēku.

Pats termins Eiroskepticisms parādījās Lielbritānijā 1971. gadā valsts dalības ES oponentu vidū. Kopš tā laika termins izplatījās citās Eiropas valstīs. Eiroskepticisms atkal kļuva populārs pēc Lielbritānijas lēmuma izstāties no Eiropas Savienības nacionālā referenduma ietvaros. Tādas partijas kā "Nacionālā fronte" Francijā, Brīvības partija Austrijā, "Alternatīva Vācijai" un Dānijas Tautas partija pēdējā laikā kļūst arvien populārākās vēlētāju vidū.

Ziņu lente
0