Politika

Porošenko nosauca Trampa vārdus par Krimu par "priekšvēlēšanu retoriku"

© AP Photo / Mindaugas KulbisПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko nosauca republikāņa Trampa vārdus par Krimu par "priekšvēlēšanu retoriku"

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko komentējot republikāņa Donalda Trampa vārdus par Krimu, nosauca tos par "priekšvēlēšanu retoriku".

Iepriekš Tramps dažkārt stāstīja par to, ka gadījumā, ja viņš tiks ievēlēts ASV prezidenta amatā, viņš esot gatavs izskatīt jautājumu par Krimas atzīšanu par Krievijas teritoriju. Viņš arī neizslēdza, ka pret Krieviju ieviestās sankcijas varētu būt atceltas.

"Tā ir priekšvēlēšanu retorikas daļa. Nākamais prezidents neatkarīgi no tā, kurš par to kļūs, būs ļoti atbildīgs cilvēks," — teica Porošenko intervijā televīzijai CNN.

Ko sacīja Tramps par Krimu un Krieviju

Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Porošenko paziņojis, ka visus eiroskeptiķus finansē Krievija

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā Donalds Tramps, tai skaitā, paziņojis, ka Krimas iedzīvotāji grib būt kopā ar Krieviju, nevis ar Ukrainu.

Tramps tāpat atzīmēja, ka uzskata Putinu par labāku līderi Krievijai, nekā Baraku Obamu priekš ASV, un solīja amerikāņiem izveidot "ļoti labas attiecības ar Maskavu".

Pie tam republikānis vienmēr uzsvēra, ka ieņemot prezidenta amatu, gatavojas strādāt amerikāņu interesēs.

Kā novērtējuši ASV republikāņa vārdus

Trampa solījumi attiecībā uz Krimu iet pretrunā ar esošo Republikāņu partijas oficiālo programmu, kuru viņš pārstāv. Tā, dokumentā ierakstīts, ka sankcijas pret Krieviju ir ne tikai jāsaglabā, bet arī, iespējams, jāpastiprina. Republikāņi uzskata Krimu par Ukrainas teritoriju.

Baltajā namā, kuru tagad ieņem demokrāti, vārdus par iespējamu pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu nosauca par "sliktu ideju".

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma, kas notika 2014. gada martā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. 96,77% Krimas Republikas balsstiesīgo iedzīvotāju izteica vēlmi iekļauties Krievijas Federācijas sastāvā.

Ziņu lente
0