Igauņu motorlaiva aizturēta par Krievijas robežas pārkāpšanu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasПограничный сторожевой катер.
Пограничный сторожевой катер. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesen Peipusa ezera akvatorijā notika incidents, kura rezultātā Igaunijā reģistrēta motorlaiva nelikumīgi šķērsojusi Krievijas Federācijas robežu.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) Pleskavas Robežsardzes pārvaldes darbinieki aizturējuši pārkāpējus, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūras BNS sniegtajām ziņām.

Robežsardzes kutera ekipāža devās pārtvert igauņu motorlaivu trīs minūšu laikā pēc igauņu kolēģu sniegtās informācijas saņemšanas par robežpārkāpumu.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Žogi žogi, augstie žogi

Pateicoties pareizi aprēķinātam pārkāpēja kuģa sastapšanas punktam, kursam un pietuvošanās laikam, krievu robežsargi operatīvi bloķēja un bez pretošanās aizturēja vajāto peldlīdzekli.

Krievijas Robežsardzes pārvaldes preses dienests informē, ka kuģi vadījuši divi cilvēki – 37 un 48 gadus veci Igaunijas pilsoņi. Pēc aizturēšanas robežsargi pavadījuši pārkāpējus uz Storožiņecas ciemu.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Liunas prefektūras preses sekretārs informēja, ka tās pašas dienas vakarā abi vīrieši un peldlīdzeklis nodoti Igaunijas robežsargiem. Savu rīcību vīrieši skaidroja ar kļūdām navigācijā. Par Krievijas un Igaunijas robežas nelikumīgu šķērsošanu viņiem piespriesta soda nauda.

Ziņu lente
0