Rīdzinieki aizstāv Ušakovu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākā daļa galvaspilsētas iedzīvotāju uzskata, ka Rīgas dome sociālajos tīklos var izmantot vairākas valodas, tostarp – arī krievu valodu.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Aptuveni 70% rīdzinieku uzskata, ka Rīgas dome saziņai ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos var izmantot arī krievu valodu, ziņo portāls Riga.lv, atsaucoties uz pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultātiem.

Uz jautājumu par to, vai Rīgas domei saziņā ar iedzīvotājiem sociālajos tīklos Facebook un Twitter būtu jāatļauj izmantot kādas citas valodas, ne tikai latviešu valodu vien, lielākā daļa respondentu atbildējuši apstiprinoši.

Zīme Braukt ar velosipēdu aizliegts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ušakovs nenokļūs aiz restēm par karikatūru

Piemēram, 69% galvaspilsētas iedzīvotāju norādīja, ka Rīgas domei vajadzētu izmantot arī krievu valodu, turklāt tika pausts viedoklis, ka pašvaldība varētu sniegt informāciju galvaspilsētas iedzīvotājiem arī angļu (44%) un vācu (21%) valodās.  

Tikai 20,1% respondentu uzskata, ka saziņai jānotiek tikai latviešu valodā, bet 7% aptaujāto nevarēja uz šo jautājumu atbildēt. Pētījums tika veikts šī gada augustā. Tajā piedalījās 800 rīdzinieki vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Iepriekš Valsts Valodas centrs piesprieda Rīgas domei soda naudu 140 eiro apmērā par krievu valodas izmantošanu sociālajā tīklā Facebоok.

Ziņu lente
0