Politika

Filipīnu prezidents: "Pie velna ES!"

© REUTERS / LEAN DAVAL JRFilipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rodrigo Duterte nekautrējas izstāstīt sabiedrībai visu, ko viņš domā par pasaules līderiem. Uz viņa rēķina jau ir Obama, Bans Kimūns un pāvests.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte aizsūtīja Eiropas Savienību pie velna sakarā ar ES parlamenta rezolūciju, kas nosoda viņa cīņas metodes ar narkotiku tirdzniecību valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz televīzijas kanālu Al Jazeera.

"Es izlasīju ES nosodījums, es viņiem saku — ejiet pie velna," — teica Duterte tikšanās laikā ar vietējiem uzņēmējiem Davao pilsētā Filipīnu dienvidos. Pēc viņa teiktā, Eiropas valstis tādējādi cenšas izpirkt savus grēkus Tuvajos Austrumos, ziņo televīzijas kanāls.

15. septembrī ES Parlaments publicēja rezolūciju ar aicinājumu "īstenot cīņu pret nelikumīgu narkotiku tirdzniecību saskaņā ar valsts un starptautiskām saistībām".

Президент Филиппин Родриго Дутерте - Sputnik Latvija
Filipīnas izvērtē iespēju iegādāties bruņojumu no Krievijas

Rodrigo Roa Duterte vada Filipīnas kopš šī gada maija. Viņš iestājas par cīņu ar no narkotikām atkarīgajiem cilvēkiem, kā arī ar tiem, kas izplata aizliegtas vielas.

Pēc policijas datiem, kopš Duterte atrodas pie varas valstī tika nogalināti aptuveni 2,4 tūkstoši cilvēku, kas bija saistīti ar kriminālajām aprindām un narkotiku tirdzniecību, kā arī ar šo jomu saistīto noziegumu izmeklēšanas gaitā.

Duterte kļuvis slavens ar savām nekautrīgām izteiksmēs pasaules līderu adresē. Tad, pirms G20 samitam Ķīnā viņš nosaucis ASV prezidentu Baraku Obamu par "maukas dēlu", jo kļuvis zināms, ka ASV valsts vadītājs viņu tikšanās gaitā vēlas apspriest vairāk nekā 2 tūkstošu cilvēku bojāeju cīņā ar noziedzību Filipīnās pēc Dutertes ievēlēšanas.

Vēlāk viņš nosauca par "muļķi" ANO ģenerālsekretāru Banu Kimūnu saistībā ar ANO paziņojumiem cilvēktiesību pārkāpumu jautājumā. Iepriekš Filipīnu līderis aizvainoja Romas pāvestu Francisku un ASV vēstnieku Manilā.

Ziņu lente
0